Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvao gradonačelnika

Petek: "Tomašević obmanjuje javnost oko projekta Mali Manhattan"

Zagreb: Konferencija gradskog zastupnika Renata Peteka na temu "obmana o Mini Manhattanu"
Igor Soban/PIXSELL
20.09.2023.
u 16:48

SDP-ov skupštinar upozorio je jučer kako dokumente povezane s tim slučajem gradonačelnik drži u tajnosti iako za to nema nikakve osnove

SDP-ov gradski zastupnik Renato Petek upozorio je na problematiku projekta Mini Manhattan jer ga situacija, kaže, podsjeća na postupke bivše vlasti u metropoli. Gradonačelnik Tomislav Tomašević, ističe Petek, ili ne zna zaštititi javni interes ili je zbog straha kleknuo pred zahtjevima investitora i velikih igrača.

–Obećao je transparentnost u radu te otvorenu komunikaciju, a dobili smo paranoju, skrivanje dokumenta od javnosti i puko laganje o važnim i javnosti bitnim informacijama. Pretvorio se u izvršitelja ranije skovanih Bandićevih planova i njegove ostavštine - istaknuo je gradski zastupnik. Planiranje projekta Manhattan, kaže dalje Petek, krenulo je prije petnaestak godina, ali mu je život udahnuo i aneksima ga oživio Tomašević koji je oko njega javnosti lagao u više navrata.

–Ne želi reći što zna o investitoru, tko se krije iza projekta, niti s kime je sjedio za stolom i pregovarao. Gradonačelnik je tvrdio da je vanjsku pravnu analizu pozicije u kojoj se nalazi Grad naručio tek nakon takozvanog pritiska odvjetnice investitora tvrtke Rotor jug, što nije istina, jer ju je naručio mjesec dana ranije - upozorava Petek. Također navodi i da Grad nema ovlasti dokument koji govori o njegovoj poziciji u projektu klasificirati tajnim.

–Javnost obmanjuje, a ne želi riskirati gubitak sudskog postupka temeljem obaveze iz ranije potpisanih ugovora i aneksa koje je potpisao. Na početku je javnosti govorio o mogućoj šteti od pet-šest milijuna eura, pa je pod pritiskom javnosti na tu temu već došao na 30 ili 50 milijuna eura. No preskače reći da bi grad morao isplatiti eventualnu odštetu ukoliko bi izgubio u sudskim postupcima, a s obzirom na stanje u kojem hrvatsko pravosuđe isti bi trajali godinama i godinama s neizvjesnim ishodom -navodi Petek te dodaje kako već mjesecima pokušava doći do dokumenata o projektu Mini Manhattan no to mu ne polazi za rukom. Najveći problem spornog projekta, smatra Petek je ta što na tom prostoru postoje društvena i prometna infrastruktura.

–Jadranski most nedovoljnih je kapaciteta i za trenutan promet, a Tomašević odbija realizirati Jarunski - smatra Petek.

Komentara 5

AN
AnimaTor
09:53 21.09.2023.

A gdje je nestala Tomaševićeva transparentnost ??? Prema javnosti iznosi samo ono što mu paše. Dobro je naućio od pok. Brandića. Skriva podatke i laže javnosti. A uz to je još nesposoban on i sva zelena klika oko njega.Ti zelenii aktivisti su poput paradajza.Ispoćetka su lijepi maleni i zeleni. A kada ih ogrije jaće sunce ( dođu na vlast) postanu crveni i crveniji od samih komunista. Ali poput svakog crvenijeg i starijeg paradajza istrule u svojem crvenilu.Tako će i NeMožemo nestati u svojoj nesposobnosti i bahatosti.

DO
dotur
20:00 20.09.2023.

Daj Petek nemoj tak o Bosancu Tomaševiću. Daj mu podršku kao svi mediji. Vidiš da MOŽEMO bosnopurger od Zagreba radi metropolu poput New Yorka, sve više ulica izgleda poput Bronxa, ma milina.

DU
Deleted user
19:30 20.09.2023.

Pored ministra Banožića, ovaj se igra zvečkom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije