kvartovska tribina

Pitanja i odgovori: Najviše novca za vodovodnu mrežu u 2014. ide u Sesvete

Kvartovska tribina Sesvete
Dalibor Urukalović/PIXSELL
21.01.2014.
u 14:32

Objavljujemo dio pitanja građana s kvartovske tribine Večernjeg lista u Sesvetama, a odgovore daju Davor Tomić, voditelj Službe razvoja ViO-a, Tomislav Runtić, voditelj Službe investicija u ViO-u, Marijan Tomurad, predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete, i Mladen Volarić, zamjenik direktora Čistoće

1. Mještani Prepuštovca žale se na neriješena pitanja vodovoda i kanalizacije.

Davor Tomić: Veći dio Prepuštovca ima vodu, dosad smo pustili u pogon jednu stanicu u Prepuštovcu, a kanalizacija je još u fazi elaborata. Cijele Sesvete uključene su u studiju izvodivosti kanalizacije – slivni putovi, počevši od sjevernog do južnog dijela – kako bi se povukao novac iz fondova EU za izgradnju mreže.

2. Postoji projekt za kanalizaciju i odvodnju oborinskih voda s područja sjevernog dijela Prigorja, međutim znamo da Planina Gornja nije obuhvaćena tim projektom, navodno zbog konfiguracije terena na kojem se nalazi. Može li se i kako riješiti problem kanalizacije i odvodnje oborinskih voda u Planini Gornjoj?

Davor Tomić: Konzultant koji se bavi studijom izvodivosti dat će rješenja i za taj dio. Najvećim dijelom sjeverne Sesvete nisu pokrivene kanalizacijom. Uz pomoć te studije izvodivosti dokazat će se fondu EU da se to može graditi. Našim planovima predviđeno je da i u Planinu Gornju ide kanalizacija, ali za pročistač gore sigurno nema kapaciteta.

3. Slao sam dosad dvije molbe jer gradskog vodovoda nemam, vodu crpim iz bunara. Zašto nemam gradske vode iako sam na glavnoj cesti na ulazu u Kašinu?

Tomislav Runtić: Planiramo ove godine početi radove u Kašini, a radi se o 5200 metara vodovodne mreže. Jedino što molimo za pomoć pri rješavanju imovinskopravnih odnosa jer dio tih vodovoda prolazi kroz gotovo stotinu parcela. Novac je osiguran u cijelosti, pripremljena je dokumentacija i imamo građevinsku dozvolu, čekamo samo da se usvoji plan investicija za ovu godinu. Naime, mi smo najveći dio sredstava u odnosu na ostale gradske četvrti osigurali upravo za Sesvete.

4. U Starom Brestju imamo sve građevinske dozvole, no nitko nema ni kanalizaciju ni vodu, a stupove imamo nasred ulice i nitko ih ne želi ukloniti.

Marijan Tomurad: Na inicijativu nekoliko građana Starog Brestja prije nepunih mjesec dana obišao sam te lokacije i vidio da su ti električni stupovi na dva metra od ograde pa smo poduzeli prve korake s odgovornima u Elektri da se to pomakne. Nažalost, kao i svi drugi procesi, to se ne može napraviti preko noći. Trebate ishoditi i građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju i to će potrajati sigurno dva-tri mjeseca, ali to ćemo riješiti.

5. Je li u Sesvetskom Kraljevcu planirana gradnja dječjih igrališta?

Marijan Tomurad: Što se tiče dječjih igrališta, u Sesvetskom Kraljevcu postoji sportski centar, igralište osnovne škole i pred završetkom je igralište Ivera. Dakle, bit će tri kapitalna projekta koja su na korist građana. Inače smo za ovu godinu predvidjeli pet igrališta u pet naših sela – Jelkovec, Popovec, Dobrodol, Budenec i Sesvetski Kraljevec koji će biti gotovi do kraja ove godine.

6. Na istočnom parkiralištu Markova Polja velika je hrpa smeća. Kada će se to sanirati?

Mladen Volarić: Što se tiče otpada na groblju Markovo Polje, gore postoji jedna hrpa, svi ste vidjeli u dnevnom tisku da je bilo problema s odlaganjem, ali počela je sanacija te hrpe. Mislim da će se u idućih mjesec dana taj problem riješiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije