Gastronomska ponuda

Pod nazivom "Zeleno srce Hrvatske" na Trgu Petrice Kerempuha predstavlja se grad Ozalj

Ozalj u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
22.08.2015.
u 15:46

Zagrepčani mogu degustirati gastronomsku ponudu, a navečer i vina.

Pod nazivom "Zeleno srce Hrvatske" na Trgu Petrice Kerempuha danas se predstavlja grad Ozalj. Zagrepčani mogu degustirati gastronomsku ponudu, a navečer i vina. Na jelovniku je i torta Katarine Zrinski, napravljena po receptu iz 17. stoljeća, a za 6. rujna pozivaju u Jaškovo pokraj Ozlja da se proba štrudla dugačka 1,3 kilometra od jabuka i grožđica koju rade da uđu u Guinnessovu knjigu rekorda. Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja, pozvala je gradonačelnika Milana Bandića da proba prvi metar štrudle.

- Ozalj je pedesetak kilometara od Zagreba. Došli smo se predstaviti da Zagrepčani dođu k nama. Puno je poveznica između Zagreba i Ozlja. Primjerice, Zagreb i Karlovac su se natjecali tko će prvi izgraditi hidrocentralu. Karlovac je preuzeo primat zahvaljujući Nikoli Tesli, učeniku karlovačke gimnazije. A hidrocentralu je projektirao Herman Bolle, koji je mnogo ostavio Zagrebu - kazala je gradonačelnica Lipšinić.

Riječ je o HE Munjara izgrađenoj 1908. godine. Još je jedna poveznica što je dvorac u Ozlju u vlasništvu Braće hrvatskog zmaja čiji je član gradonačelnik Bandić koji je obećao pomoći obnoviti dvorac.

- Nije problem novac već zajedničko guranje kola. Zagrepčani su zainteresirani za delicije iz svoje regije, nemamo barijera u glavama. Svi gradovi, općine i županije su dobrodošli - poručio je Bandić.

>> Bandić o inicijativama da se neka javna površina nazove po Dediću: Napravit ćemo što bude htjela obitelj

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar liquidsky
liquidsky
20:05 22.08.2015.

Ova vjestica govori o predstavljanju grada Ozlja. Zašto u svakoj prilici težište vijesti mora biti o tome što je rekao Bandić, da ne spominjemo naslovnu fotografiju na kojoj obvezno mora biti ta osoba? Zar je ovaj grad toliko ovisan o jednoj individui? U kakvoj to zemlji živimo kada mediji koriste sjevernokorejski obrazac moralno-političkog "odgoja" naroda bombardirajući građane vječno istim mediokritetima iz političkog života? Umjesto da se napisalo nešto o Ozlju, ovaj članak je prikrivena oda lokalnom političaru, koji je uz to pod kaznenim istragama za teške zlorabe političkog položaja. Sramotno novinarstvo kao odraz sramotno niske razine razvoja građanske svijesti u Lijepoj nam Našoj. Mogao se taj člančić napisati i drukčije.

Avatar Idler 3
Idler 3
10:04 23.08.2015.

Obećanko se pred koji dan slikal na pripremama za Hanžeka. Ne znam kad je tko od čitatelja prošetal po Mladosti al imal bi kaj vidjet. Ograda izmed plivališta i atletske staze iskrivljena, hrđava, derutna, ploče po kojima se hoda većinom ispucale...sve jadno i u raspadu. Sad jeno jednostavno pitanje. Kolko bi se ograda i ploča moglo sredit nofcima od mosta koji ništ ne spaja i nikam ne vodi? Naravno, šalim se, kog briga za to....treba za života napravit spomenike sebi samom !!!

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:57 23.08.2015.

Ozalj vam drže masoni. Bez zafrkancije. Znam to iz prve ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije