U BREZOVICI

Pokrenuta javna nabava za izgradnju nove sportske dvorane i dogradnju OŠ Stjepan Benceković

Grad Zagreb
06.10.2024.
u 08:00

– Projekt se u ovoj fazi financira iz gradskog proračuna, no bit će prijavljen na europsko sufinanciranje kroz NPOO budući očekujemo da nakon završetka radova škola prijeđe na jednosmjensku nastavu – rekao je gradonačelnik.

Osamnaest godina od javnog urbanističko-arhitektonskog natječaja stvoreni su svi preduvjeti za izgradnju školske sportske dvorane i pratećih sadržaja te dogradnju OŠ Stjepana Bencekovića u Horvatima, u gradskoj četvrti Brezovica, autora arhitekta Tomislava Vreša, javili su iz Grada.

– Nakon gotovo dva desetljeća, ova gradska uprava uspjela je riješiti imovinsko-pravne odnose, izraditi sve potrebne projekte i ishoditi dozvole te je ovaj tjedan pokrenuta javna nabava za izgradnju nove školske dvorane i novih učionica OŠ Stjepana Bencekovića – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Projektom je predviđena rekonstrukcija osnovne škole dogradnjom dvodjelne sportske dvorane sa 180 sjedećih mjesta, gimnastičke dvorane, pratećih prostora dvorana poput svlačionica i kabineta, zbornice te nove kotlovnice. S izgradnjom nove sportske dvorane, postojeća dvorana prenamijenit će se u dvije nove učionice čime će škola povećati svoj kapacitet za 30 posto, objasnili su iz Grada i napomenuli da je procijenjena vrijednost projekta  6.100.000 eura bez PDV-a.

POVEZANI ČLANCI:

– Projekt se u ovoj fazi financira iz gradskog proračuna, no bit će prijavljen na europsko sufinanciranje kroz NPOO budući očekujemo da nakon završetka radova škola prijeđe na jednosmjensku nastavu – rekao je gradonačelnik. Napominju i da će na čestici biti osigurano i 19 parkirališnih mjesta, a građevinska bruto površina nakon rekonstrukcije iznosit će 3.300 metara kvadratnih, od čega je 1.100 postojeće, a 2.200 novo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije