Samobor

Poskupljuje boravak u vrtiću Grigor Vitez, u Izvoru pojeftinjuje

vrtić
ARHIVA VL
22.05.2010.
u 11:27

Sa sadašnjih 450 cijena će vjerojatno skočiti na 580 kuna u DV Grigor Vitez, a u Izvoru će se spustiti sa sadašnjih 690 kuna na 580.

Povećava se cijena boravka djece u Dječjem vrtiću “Grigor Vitez”. Sa sadašnjih 450 cijena će vjerojatno skočiti na 580 kuna. No, ujedno se spušta cijena boravka u DV-u Izvor, sa sadašnjih 690 kuna na 580. Razlog tih promjena prelazak je DV-a Izvor pod gradske skute. Naime, 1998. godine DV Izvor je u takozvanom pilot-projektu privatizacije izdvajanjem zgrade u Mlinskoj ulici izdvojen iz sustava DV-a “Grigor Vitez” koji je gradski.

Pismo namjere zaposlenika

– Do prijenosa prava na Grad dolazi temeljem pisma namjere zaposlenika koji se ujedno vode i kao osnivači DV-a Izvor. Molili su nas da Samobor preuzme osnivačka prava nad DV-om Izvor zbog raznih nelogičnosti u odnosu tog vrtića prema “Grigoru Vitezu” i ostalim gradskim ustanovama za predškolski odgoj – objašnjavao je Damir Fabek, pročelnik za društvene djelatnosti, na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća.

Vijećnica Marica Jelinić dodatno je obrazložila tu odluku Grada.

– Takvim ćemo postupkom ustanove i roditelje postaviti u jednak položaj. Dosad se događalo da su roditelji s nižim primanjima mogli plaćati i nižu cijenu za djecu u DV-u “Grigor Vitez”, ali roditelji u istoj situaciji to pravo nisu imali u DV-u Izvor koji je bio privatan – rekla je M. Jelinić.

Vrtić ima i kredit

Ipak, poneki vijećnici nisu tako blagonaklono primili tu odluku. Među najglasnijima je bio Roland Gajšek, bivši pročelnik za financije.

– Temeljno je pitanje hoćemo li onda svu djecu koja idu u predškolske ustanove tretirati jednako. Jer, svi roditelji u Samoboru plaćaju jednake poreze, ali sad ćemo imati privilegiranu djecu u gradskim vrtićima u odnosu na onu u privatnim – komentirao je Gajšek. Pod upitnikom je i to što DV Izvor ima obvezu plaćanja kredita od milijun kuna koji je podigao 2008. godine na deset godina. No, Damir Fabek rekao je da se kredit vrtića neće vidjeti u proračunu Grada te da ga zasad podmiruje DV Izvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije