legalizacija

Povlašteni najam za 1023 ilegalna stanara

pos stan
Dalibor Urukalovic/Poslovni dnevnik/PIXSELL
01.02.2013.
u 17:00

Korisnici stanova moraju dokazati da su plaćali sve račune, da nemaju nikakvu nekretninu i da su im primanja ispod prosjeka

Ilegalni korisnici gradskih stanova, njih 1023, do 31. ožujka mogu predati zahtjev za legalno korištenje. Dobit će ugovor na tri godine po povlaštenoj najamnini. Cijena najma nije poznata, a u obrazloženju Grada stoji da će biti zaštićena, odnosno slobodno ugovorena, ovisno o statusu stanara. Po zaštićenoj cijeni plaćali bi branitelji, a ostali bi plaćali nešto nižu cijenu od tržišne. Zaštićena najamnina iznosi nekoliko stotina kuna, dok će drugi plaćati najam u visini onog koji plaćaju podstanari u gradskim stanovima u Sopnici. Ondje zakupci mjesečno izdvajaju za stanove do 60 četvornih metara 80 eura plus dodatna 2 eura po kvadratu. Za stan od 60 do 100 kvadrata najam je 115 eura plus 1,75 po kvadratu, a za veće od 100 kvadrata najam je 135 eura plus 1,5 eura po kvadratu.

Dozvolu za korištenje stana, prema informacijama iz nadležnog gradskog Ureda ipak neće dobiti svi, već samo oni koji su do sada redovito plaćali račune, nemaju nekretninu te po članu kućanstva imaju ispodprosječna primanja. Korisnici će tako morati dokazati da nemaju stan ni drugu mogućnost da do njega dođu, a zanimljivo je da moraju donijeti i potvrdu od predstavnika stanara da su podmirili sve obveze za zajedničke troškove u zgradi.

>>Bespravno useljeni – još se nitko nije javio za legalizaciju stana

Komentara 3

LI
LILLIT
17:47 01.02.2013.

GETO !!!!

BT
blue time
17:54 01.02.2013.

Popis ilegalnih korisnika gradskih stanova sigurno neće objaviti kao ni popis legalnih korisnika gradskih stanova? Sigurno bi bilo velikih promjena korisničkih statusa...Kladim se da centri koji su zaduženi za praćenje korisnika koji po određenim osnovama koriste stanove imaju neodrađenih poslova, odnosno propusta.

DU
Deleted user
22:55 01.02.2013.

Majko mila! Za nagradu što su lopovi dobili i povlastice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije