Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Pripremite se: Stiže nam prvi toplinski val, temperature idu i do 37, ali na vidiku i nove nestabilnosti

Na današnji dan 1873. svečano je otvoren Trg Nikole Šubića Zrinskog poznatiji kao Zrinjevac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
19.06.2023.
u 07:00

Izdano je i upozorenje DHMZ-a na toplinski val u četvrtak, kada se u Hrvatskoj obilježava i praznik, odnosno Dan antifašističke borbe koji će mnogi spojiti u još jedan produljeni vikend.

Strahove da će i lipanj postati jesenski mjesec poput ovogodišnjeg svibnja u metropoli opovrgava prognoza za sljedeći tjedan. Naime, nakon kišnih i ispodprosječno toplih razdoblja već ovoga tjedna stiže nam ljeto i to napada svom snagom. Izgledno je da nam se u drugoj polovici ovoga tjedna sprema i toplinski val, ali i nestabilnosti krajem tjedna, no krenimo redom.

Već danas očekuje nas pretežno sunčano vrijeme, popodne uz malu naoblaku te uglavnom slab jugozapadni vjetar. Minimalna temperatura zraka oko 14, a maksimalna oko 31°C. Sutra vrijeme slično današnjem, a kako tjedan bude odmicao, temperatura će rasti tako da će prema prognostičkim modelima već u srijedu i četvrtak živa u termometru rasti do vrlo visokih 37 stupnjeva.

Foto: DHMZ

Zakon će zato trebati potražiti u hladu tijekom najtoplijeg dijela dana, a neće škoditi niti zaštitni faktor jer je UV indeks prema prognozama vrlo visok u cijeloj zemlji. Izdano je i upozorenje DHMZ-a na toplinski val u četvrtak, kada se u Hrvatskoj obilježava i praznik, odnosno Dan antifašističke borbe koji će mnogi spojiti u još jedan produljeni vikend.

Što se pak tiče vikenda, nezahvalno je prognozirati, ali prema trenutačnim modelima spremaju nam se nove nestabilnosti, a lokalno su moguća i izraženija ljetna nevremena koja često dolaze kao posljedica velikih vrućina kada u zagrijanu i suhu atmosferu počinje dotjecati hladni zrak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije