Kada ima slobodnog vremena, umirovljenica Mira Cerčić najviše voli otići na tržnicu u središtu grada
Sastojci (za dvije osobe)
600 grama purećih krila – 18 kn
250 grama mlinaca – 8 kn
2 dcl bijelog vina – 5 kn
3 svežnja mladog luka – 10 kn
200 grama rajčice – 3 kn
250 grama paprike – 4 kn
2 jabuke – 5 kn
1 žličica meda
sol
ulje
Cijena namirnica (za dvije osobe) – 53 kune
Postupak:
Pripremite meso tako da ga dobro natrljate solju, puretina upija puno soli. Meso polijte vinom i ostavite tako najmanje dva sata. Meso namažite medom, posložite u nauljenu zemljanu posudu te ulijte malo vode i vina. Uz pureća krilca stavite i dvije cijele jabuke, posudu poklopite i stavite u pećnicu na 200° Celzijevih stupnjeva. Nakon otprilike sat i pol pečenja otklopite posudu i meso još malo pecite kako bi porumenilo.
U međuvremenu mlince pofurite u blago posoljenoj vodi i ostavite u cjedilu na pari poklopljene nekoliko minuta. Zatim ih stavite u posudu s mesom.
Uz glavno jelo umirovljenica Mira Cerčić priprema i miješanu salatu. Izreže mladi luk, papriku, rajčicu, sve zajedno pomiješa te začini maslinovim uljem, solju i paprom, a nasjecka i malo peršina.
>>Meso uz blitvu na lešo - dobar obrok za zadnje hladne dane