U DRŽAVNOM ARHIVU

'Prolazim Zrinjevcem, dotiče me more': Nastavlja se manifestacija posvećena pjesnicima koji su stvarali o Zagrebu

Zagreb: Interijer velike čitaonice u Hrvatskom državnom arhivu
Davor Puklavec/PIXSELL
14.10.2024.
u 11:20

Zagrebačke posvete su hrvatska književna manifestacija, a autor koncepta je Goran Matović

Sutra u 19 sati u Hrvatskom državnom arhivu, Trg Marka Marulića 21, Teatar poezije u sklopu kultne manifestacije Zagrebačke posvete, organizira multimedijalni događaj pod naslovom Slavko Mihalić/ Prolazim Zrinjevcem, dotiče me more. Što je ujedno i naslov jedne od pjesma ovog suvremenog hrvatskog pjesnika. Koristio je slobodan stih, a pjesnički ritam temelji se na izboru i povezivanju riječi. Njegov pjesnički jezik obiluje izvornim metaforama, simbolima i asocijacijama.

U programu sudjeluju: Jelena Miholjević, Goran Grgić, Dijana Vidušin, Vesna Tominac Matačić, Iva Visković, članovi ansambla Zagrebački solisti, Goran Matović, autor događaja. Zagrebačke posvete su hrvatska književna manifestacija, a autor koncepta je Goran Matović. Posvete je pokrenuo radi upozoravanja na zaboravljene pisce kojima je duhovnom poveznicom bio grad Zagreb. Održavaju se od 2009. godine, a tada su bile posvećene Josipu Severu, naslovljene kao Atonalni kristal. Duge su pak bile  posvećene Miroslavu Krleži. Održale su se u Muzeju za umjetnost i obrt. Naslov im je bio Agramerski prolaznici.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije