radovi u tijeku

Rekonstrukcija pri kraju: Zatvara se raskrižje na Trešnjevci, pogledajte kako će izgledati novo

Zagreb: Radovi kod kružnog toka Nova cesta - Kranjčevićeva - Božidara Adžije
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
13.08.2023.
u 10:54

Do nove regulacije vozači će se morati strpiti još otprilike dva tjedna, a posljednja faza radova počinje u srijedu. Zbog asfaltiranja kolnika i nogostupa od srijede od 8 sati do subote 26. kolovoza do 4 ujutro bit će raskrižje se zatvara.

Nastavljaju se ljetni radovi po Zagrebu. Jedno od većih gradilišta je na Trešnjevci gdje rotor na raskrižju Adžijina – Kranjčevićeva – Nova cesta dobiva novo ruho, ali i "mlađeg brata". Bio je jedan, a od jeseni bit će dva kružna toga u nizu. Projekt će pridonijeti boljoj prometnoj protočnosti na frekventnoj trešnjevačkoj dionici, kažu u gradskoj četvrti, a radovi bi se trebali dovršiti do kraja kolovoza.

– Najveća novost za vozače, ali i za pješake, bit će znatno bolja preglednost za one koji dolaze iz smjera Kranjčevićeve i Adžijine, koji će dobiti vlastiti manji kružni tok ondje gdje je ranije bilo nezgrapno rješenje takozvanog zelenog otoka. Time će se rasteretiti promet na većem kružnom toku na Novoj cesti te posljedično povećati protočnost i kapacitet raskrižja – ističe predsjednik VGČ Roman Karaturović. Rekonstrukcija tog pojasa, dodaje, ne znači ukidanje nijednog parkirališnog mjesta.

Nova prometna regulacija
Foto: Grad Zagreb

Do nove regulacije vozači će se morati strpiti još otprilike dva tjedna, a posljednja faza radova počinje u srijedu. Zbog asfaltiranja kolnika i nogostupa od srijede od 8 sati do subote 26. kolovoza do 4 ujutro bit će raskrižje se zatvara.

Obilazni pravac:

  • Nova cesta – Rihtmanova – Trakošćanska – Metalčeva - A. Žaje – Nova cesta i obratno.
  • Nova cesta – A. Žaje – B. Adžije – Badalićeva – Tratinska -Nova cesta

Kako bi se uz zonu gdje se izvode radovi izbjegla dodatna zagušenja prometa, iz Grada predlažu sljedeće obilazne pravce:

POVEZANI ČLANCI:

Nova cesta (sjever) – Magazinska - Zagorska – Selska – Ozaljska – Tratinska – Nova cesta (jug)

– Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te ih molimo za razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu – navode u priopćenju.

VIDEO Redovito čišćenje Manduševca, jedne od najpoznatijih zagrebačkih fontana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije