Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenili lokaciju

Scena Amadeo ove godine u Klovićevim dvorima, prvi koncert sutra

Foto: Borna Filic/PIXSELL
17.08.2020.
u 10:08

U petak na pozornicu stupa pijanist Aljoša Jurinić, a u nedjelju Matej Meštrović

Ljetna manifestacija Scena Amadeo, koja se proteklih godinama odvijala u sklopu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, ove godine mijenja lokaciju.

Razlog tomu je što je zgrada muzeja stradala u potresu, pa će se koncerti ove godine odvijati u atriju Galerije Klovićevi dvori. Prvi koncert je sutra, a nastupit će deset glazbenika, okupljenih u Ansambl Acoustic Project koji će izvesti Folklornu fuziju. U srijedu na pozornicu stiže Komorni sastav Harlequin Art Collective, a u četvrtak Grupa Duende i gosti.

Koncert u povodu 250. godišnjice rođenja Ludviga van Beethovena izvest će u petak pijanist Aljoša Jurinić, a nedjelja donosi praizvedbu djela naručenog za Scenu Amadeo, i to u "režiji" Mateja Meštrovića, kojeg organizatori opisuju kao najsvestranijeg umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni.

Svi koncerti počinju u 20.30 sati.

Ključne riječi

Komentara 1

GE
geler203
16:14 17.08.2020.

Prekrasno. Tako se organizira. Poštivanje razmaka, maske......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije