02.07.2010. u 12:00

Dorica Nikolić, državna tajnica za socijalnu skrb, nema pojma zašto je na državnom popisu onih koji dobivaju socijalnu pomoć 25 tisuća ljudi manje nego prosperitetne 2007.

Statistika za siromašne
Nikolić ‘doista ne može reći zašto’, ali statistički su podaci neumoljivi, siromašnih je navodno sve manje. Gordan Črpić, voditelj Centra Hrvatske biskupske konferencije za socijalni nauk crkve, novinarima Slobodne rekao je pak da ‘nema vremena’ razgovarati o broju siromašnih. Neki guraju glavu u pijesak, drugima je u oblacima.

Ramo, Ramo, druže moj: Spontana zasjeda za rođendan J. Kosor
Ramo Dedić ‘zaskočio’ je premijerku Kosor s buketom ruža za rođendan. Dedićev ‘spontani’ nastup, srećom, nije iznenadio HTV koji je kamerom ‘zaskočio’ taj važan događaj.

Molitva uz Cecu: Makarski župnik okuplja mlade na narodnjacima

Don Ante Prnjak, župnik u Makarskoj, priredio je u župnoj kući svetog Marka tulum za pamćenje, piše Makarska kronika. Proslava župnikova rođendana pretvorila se u dernek, orila se narodna glazba, a okolni stanari od zabave koju je župnik nazvao ‘izvrsnom’ nisu mogli spavati. Biskup ga želi premjestiti, ali sedamstotinjak mladih želi da Prnjak ostane i nastavi propovijedati uz malu pomoć turbofolka. Možda mu se ukaže i Ceca.

Rječnik dogovaranja: Krumpiri za portire, kuleni za crnce
Reno Sinovčić oslobođen je sumnje za namještanje utakmica, ali je otkriveno da se ipak kladio na namještene utakmice, što, doduše, nije protuzakonito. Iz transkripata koji su procurili u javnost izlazi na vidjelo i da su akteri afere Offside govorili u šiframa koje su istražitelji brzo provalili.

Tako iz istrage doznajemo da je ‘auto od 35 tisuća’ zapravo cijena utakmice, ‘haljina’ je plijen, ‘kuleni’ koje igrači dijele su tisuće eura, ‘portir’ je golman, ‘krumpiri’ su golovi, a ‘crnci’ podmićeni igrači. A svi oni koji i dalje vjeruju Vlatku Markoviću i ostalim vitezovima hrvatskog nogometa su nepopravljivi naivci.

Komentara 3

AM
amato
10:05 06.07.2010.

Ispravno je da se broj siromašnih svodi na realnu veličinu. No, što je s odgovornošću onih koji su dijelili proračunski novac bez valjanih kriterija i provjere, prema potrebama izbornih stožera i to u protekla skoro dva desetljeća.

VI
veliki-i-mali
12:41 02.07.2010.

Još kada bi dotična spontano pobacila s vlasti, e, to bi bio pravi dernek.

OB
-obrisani-
01:21 03.07.2010.

02.07.2010. u 12:41h veliki-i-mali je napisao/la: Još kada bi dotična spontano pobacila s vlasti, e, to bi bio pravi dernek. ******************* A kakav bio tek dernek bio kod tebe doma da te je mater uspjela na vrijeme abortirati ! AliAli u tvojim otadžbinskim vukojebinama vjerovatno ni ne znaju što je abortus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije