Pizzeria Bros

Štos je u tankom tijestu: prvo svaki sastojak dođe do izražaja, a potom se savršeno spoje

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
01.07.2020.
u 10:44

Nedugo nakon trendovske pekarnice Bread, u samom srcu ulice niknula je pizzerija koja se uklopila u kvartovsku vizuru pa se čini kao da je ondje oduvijek.

Trakošćanska ulica nešto je poput trešnjevačkog Straduna; načičkana je kafićima, a u svako doba dana ondje možete sresti poznata kvartovska lica u opuštenom špancirungu. Nedostaje joj jedino gastroponuda, no i to se polako mijenja. Nedugo nakon trendovske pekarnice Bread, u samom srcu ulice niknula je pizzerija koja se uklopila u kvartovsku vizuru pa se čini kao da je ondje oduvijek. Nazvana je Bros i nudi trenutačno vrlo popularnu napolitansku pizzu.

Kvaliteta uz sportski đir

Već neko vrijeme u Zagrebu traje prava revolucija kad je riječ o ponudi pizza pa se nekadašnje sirotinjsko jelo i nezdravi gablec pretvara u fotogeničan obrok s kvalitetnim namirnicama. Tu filozofiju uspješno prati i Tomislav Serdarušić, suvlasnik Brosa.

– Čitav sam život u sportu i ugostiteljstvu. S bratom treniram tenis u Domu sportova, a kako mi je otac ugostitelj, velik dio života proveo sam u njegovu restoranu u Umagu. Ovo je moj prvi lokal pa sam želio početi s jednostavnom hranom. Bros ima sportski đir, a uz mene, vlasnik pizzerije je košarkaš Marinko Jurković – objašnjava 29-godišnjak s nogu, dok poslužuje brojne goste u lokalu.

25.06.2020., Zagreb - Pizzerija Bros u Trakoscanskoj ulici. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Slično kao i u vrhunskom sportu, u gastronomiji prolazi samo kvaliteta, smatra, i tog se zlatnog pravila drži. Za tijesto u Brosu koriste posebno talijansko brašno 00, a kuhanu šunku i vrhunske sireve nabavljaju također iz Italije. Takvim pristupom odlučili su konkurirati lokalima u okruženju pa su na jelovnik uvrstili napolitanu, govori Serdarušić dok pizza-majstor priprema specijalitete kuće, margheritu di buffalu te bijelu pizzu s mortadelom, bosiljkom, ricottom, sirom Fior di latte, maslinama i pestom genovese umjesto rajčice.

– Klasične zagrebačke pizze s vremenom će se mijenjati, a onih s mozzarellom i kvalitetnim tijestom, kakve mi nudimo, bit će sve više. Pizza prestaje biti fast food i pretvara se u zdrav obrok s dobrim namirnicama koji je zbog toga nešto skuplji – ističe Serdarušić.

Cijene se kreću od 48 kuna za margheritu do 79 kuna za pizzu prosciutto na kojoj su i rikola, cherry rajčice te fini sirevi. A iza cijena, napominje, stoji kvaliteta, što su ljubitelji pizza koji prate gastrotrendove primijetili i na Instagramu pa rado svraćaju u Bros.

Izbor kao u Italiji

Koronakriza ih je, međutim, pogodila je u najgorem trenutku, donekle ih spašava dostava, ali svaki dan je nova borba.

– No gosti se polako vraćaju. Komentari su pozitivni, a mnogi nas hvale da nam je ponuda kao u Italiji – zadovoljno će mladi suvlasnik, koji nam je prišapnuo i kulinarsku tajnu zbog koje je Brosova pizza sve popularnija kod Zagrepčana.

– Štos je u tankom tijestu zbog kojeg je lagana. Kod napolitane vrijedi pravilo ‘manje je više’, a zbog tankog tijesta svaka namirnica dolazi do izražaja i savršeno se stapaju na nepcu – otkriva Serdarušić.

Ključne riječi

Komentara 1

SI
Sinuhit
06:33 03.07.2020.

Što je ovo?! Ponovno plaćena reklama podvaljena u obliku članka?! A pizze preskupe!!! Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije