DTK

Tatjana Holjevac: HT-u se priznaje vlasništvo, a kanali su gradski

radovi
Arhiva VL
13.05.2011.
u 15:35

HT je izgubio nekoliko sporova o vlasništvu nad digitalno-telekomunikacijskom kanalizacijom (DTK) što ide na ruku gradu

Promjena u odluci o nerazvrstanim cestama po kojoj bi se s korisnicima podzemnih kanala naplaćivalo njihovo korištenje ide na ruku Hrvatskom telekomu, prigovorila je potpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac na jučerašnjoj sjednici Odbora za statut, poslovnik i propise. Trenutačno korištenje kanala plaćaju Plinara, HEP i Vodoopskrba, a HT ne plaća jer se s gradom spori oko vlasništva.

– HT je izgubio nekoliko sporova što ide na ruku gradu. U pitanju je velik novac, a formulacijom u ovoj odluci koja kaže da bi se sklopili ugovori o korištenju “instalacija i građevina” HT-u se priznaje vlasništvo. Treba razgraničiti građevine i instalacije jer su instalacije njihove, a kanali, odnosno građevine, gradski. To ću učiniti amandmanom iako ne znam zašto gradonačelnik forsira ove izmjene kad je Zakon o cestama u proceduri – rekla je jučer potpredsjednica Holjevac.

Ključne riječi

Komentara 14

VI
Vito
07:54 20.05.2011.

Malo sam pogledao sliku. Gdje je to slikano? U Hrvatkoj nije, jer su na vozilima bosanske tablice. Ili je taj članak pisan za Bosance, za bosansko izdanje \"Večernjaka\"?

OB
-obrisani-
02:13 14.05.2011.

HT je opljačkao narod svoj i pojedinci napunili svoje đepove što je stoka sitnog zuba sama stvorila sebi...lopovi u svakom pogledu

CK
ck_kiki
10:21 14.05.2011.

Nas je državala s.....a kad nisu slušali stručnjake i razdvojili tada HT na telekom i infrastrukturu. Tada je trebalo prodati telekom ali kanale ostaviti unutar državne firme. Tada bi sada imali višestruko bolju i jeftiniju uslugu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije