Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PROJEKT

'Zagrebačka Trnoružica': Tomašević izvlači iz ladice još jedan projekt iz Bandićeva doba, kupuje 5000 kvadrata

sdf
NOP Studio
25.06.2024.
u 08:00

Dobije li zeleno svjetlo Gradske skupštine, na zemljištu na Kajzerici se planira graditi edukacijsko-rehabilitacijski dom. Predviđena je cijena parcele 2,26 milijuna eura, a objekt s tri kata trebao bi se prostirati na 8250 četvornih metara

Pred zastupnicima Gradske skupštine ovoga će se tjedna po hitnoj proceduri naći prijedlog o kupnji zemljišta od pet tisuća kvadrata u novozagrebačkom kvartu Kajzerica. Grad planira za 2,26 milijuna eura kupiti zemljište od Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, a uprava Tomislava Tomaševića tako je iz ladice izvadila još jedan projekt započet u doba Milana Bandića.

Riječ je o takozvanom kompleksu URIHO, dijelu velikog projekta koji je Bandić nazvao "Kajzerica – zagrebačka Trnoružica" kada je 2012. najavio gradnju škole, vrtića, crkve, obrtničkog centra, novih prometnica i velikoga objekta u trokutu omeđenome željezničkom prugom te ulicama Žarka Dolinara i Mate Parlova.

Plan je bio kompleks izgraditi na zemljištu od oko tri hektara, a objekt bi se prostirao na oko 30 tisuća četvornih metara i imao tri dijela, proizvodno-rehabilitacijski, sportsku dvoranu za osobe s invaliditetom te edukacijsko-rehabilitacijski dom s krevetima. A upravo posljednji dio Tomašević planira što prije sagraditi, stoji u dokumentima koji stižu na Skupštinu.

sdf
1/5

Arhitektonsko rješenje odabrano je još 2008., no do 2012. nisu bili spremni svi papiri, a iako je tada obećano da će se projekt realizirati od 2014., godinu poslije pisalo se da se tek pokreće studija izvodljivosti. Najavljeno je pritom i da će sve biti spremno 2016., no u međuvremenu se nije puno toga dogodilo. Aktualna je gradska vlast stoga ažurirala projekt na koji je već utrošeno oko dva milijuna eura i parcelirala zemljište, tako da se zahvat težak nekoliko desetaka milijuna eura može izvesti u fazama.

"Uočen je nedostatak smještajnih kapaciteta za odrasle osobe s invaliditetom kojima je potrebno osigurati intenzivnu skrb, kao i za odrasle osobe s poremećajima iz autističnog spektra. Rješenje tih problema vidimo u osiguravanju smještajnog kapaciteta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta", navodi se u dokumentima. Plan je stoga nakon kupnje zemljišta krenuti u proceduru gradnje doma koji će se prostirati na 8250 kvadrata, a imat će dvije podzemne etaže, prizemlje i tri kata.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 4

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:37 25.06.2024.

Sve je jučer rekao prof. Ostijić: Možemovci se trajno ponašaju kao djeca na maturalcu. Zato nam i Zagreb izgleda kao hotelska soba na maturalcu. Nema tu više pomoći, treba preživjeti do lokalnih izbora.

NK
Najam krova
11:34 25.06.2024.

Razlika Bandića i Tomaševića je što je jedan prodavao zemljišta a drugi kupuje i realizira projekte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije