slučaj teške nesreće

Tomašević: Prestanite osuđivati vozača hitne s Bundeka, a pogotovo ozlijeđene maloljetnice koje su učinile humanu gestu

Zagreb: Maturanti se smjestili na Bundeku gdje će proslava potrajati čitav dan
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
27.06.2023.
u 12:05

Djevojke su, kazao je Tomašević, iako ozlijeđene kada je na njih naletio vozač hitne, prvo pitale kako je on, a dodaje one su i pozvale hitnu kada su vidjele da nepoznatoj djevojci nije dobro.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec u 11 sati obišli su radove na još jednom gradilištu u metropoli, točnije u Medulićevoj ulici 33 gdje se obnavlja Prva ekonomska škola. Škola se nalazi u zgradi građenoj davne 1892. i jedan je od odgojno-obrazovnih objekata koji su najviše pogođeni razornim zagrebačkim potresom iz ožujka 2020.

Na istoj su lokaciji održali i redovnu konferenciju za medije prilikom koje je Tomašević još jednom komentirao slučaj nesreće na Bundeku prošle srijede kada je 62-godišnji vozač hitne medicinske pomoći pregazio troje maloljetnika.

GALERIJA: Teška nesreća na Bundeku: Vozač Hitne pomoći pregazio tri maloljetnice, jedna u teškom stanju

Zagreb: Maturanti se smjestili na Bundeku gdje će proslava potrajati čitav dan
1/6

- Izražavam žaljenje i nadam se da će se brzo oporaviti ozlijeđeni. Posebno bih pohvalio ponašanje dvije mlađe djevojke koje su pozvale hitnu pomoć nepoznatoj djevojci kojoj nije bilo dobro, a na kraju su ozlijeđene od strane vozila hitne pomoći. Jedna od prvih stvari koje su napravile jest da su pitale za stanje vozača koji ih je ozljedio i ne zamjeraju vozaču. Te geste su hvalevrijedne i zaista ne vidim razloga za osudu koje se šire društvenim mrežama prema tim mladim ljudima. Želim izraziti žaljenje i zbog situacije u kojoj se našao vozač hitne koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri spasio brojne živote tisućama ljudi koje je vozio - osvrnuo se Tomašević koji je slučaj komentirao i prošli tjedan kada su ga u javnosti napali da relativizira cijelu priču govorivši o drugim intervencijama koje je hitna taj dan imala na zagrebačkom jezeru gdje se obilježavao zadnji dan škole.

Kako bi dali podršku svojem 62-godišnjem kolegi vozaču Hitne pomoći koji je nedavno priveden na sud u lisicama kao najteži kriminalac nakon što je tijekom intervencije na Bundeku vozilom pregazio troje maloljetnika, djelatnici Hitne organiziraju prosvjed u četvrtak 29. lipnja u 12 sati ispred Remetinca, u kojem je njihov kolega smješten na 30 dana pritvora zbog slučaja Bundek. Podsjetimo, tijekom intervencije pružanja pomoći alkoholiziranom maloljetniku, vozač Hitne pomoći vozilom je pregazio troje maloljetnika, za koje tvrdi da ih u mraku nije vidio te da su bili odjeveni u tamnu odjeću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije