KOMENTIRAO PUCNJAVU

Tomašević: Zagreb je među najsigurnijim metropolama, nije mi jasno kako se oružje našlo u klubu

Zagreb: Tomašević postavio  kamen temeljac za izgradnju novog vrtića Sesvetski Kraljevec
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
22.04.2023.
u 11:33

Gradonačelnik je komentirao kako je zadovoljan što je počinitelj odmah uhićen

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je u Sesvetama gdje sudjeluje u akcijama čišćenja okoliša i sadnje voćaka u organizaciji projekta Večernjeg lista Rezolucija Zemlja i udruge Zelene i plave Sesvete. Tamo je, osim što se uhvatio lopate i drugi puta u mandatu zarolao rukave kako bi se uhvatio u koštac sa smećem, odgovorio na pitanja novinara o nekim drugim važnim temama.

Upitali su ga je li Zagreb još uvijek siguran grad, s obzirom na porast broja napada koji uključuju vatreno oružje, poput onog koji se noćas dogodio u jednom noćnom klubu.

- Baš sam razgovarao jutros s PU zagrebačkom i sljedeći tjedan na sjednici gradske skupštine imat ćemo izvješće o sigurnosti zagrebačke policije za 2022. godinu. To izvješće je nikada bolje u zadnjih 20 godina što se tiče svih sigurnosnih pokazatelja, broja teških i lakših kaznenih djela, razrješavanja kaznenih djela, što je i te kako bitno, da se počinitelji uhvate - smatra gradonačelnik.

Dodao je kako brojna istraživanja pokazuju da je Zagreb među najsigurnijim europskim, ali i svjetskim metropolama. - Drago mi je da je počinitelj odmah uhićen, a ono što mene zanima, pošto istraga i dalje traje, je da li je bilo propusta na strani kluba, jer nije mi jasno kako se oružje našlo u samom klubu - rekao je Tomašević okupljenima prije nego se vratio poslu.

Komentara 15

DU
Deleted user
12:11 22.04.2023.

siguran je ZG 😉 ... osim sto se u ZGu mozes utopiti na prvom raskrizju kad pukne vodovodna cijev. Nekako su mi se vise svidjale fontane notornog Bandica, nego ovog smijesnog lika - cak i za HRe prilike.

Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
11:42 22.04.2023.

Hm, nismo li ovaj tjedan imali dva napada nožem od strane ekipe koje su ovdje dovukli Možemo i pripadajuće udruge? Sirijac na Mihaljevcu i Nepalac u pothodniku? Plus masovna tučnjava Nepalaca u Zagrebu? Kad smo kod sigurnosti, jel. Sigurni ste samo ako po noći ne izlazite iz kuće, ne gledate nikog u oči i prelazite na drugu stranu ulice.

Avatar romtailor
romtailor
12:56 22.04.2023.

zagreb je bio siguran prije 20-25 godina. onda sam se mogao vračati sa tuluma u dubravi na črnomerec u 3 ujutro. ajd danas prošetajte u to doba po centru. sve puno da ne vlim čega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije