S gradskim zastupnikom u kvartu

Dominik Etlinger: Treba urediti zapušteni dio kvarta iz mog djetinjstva

 Dominik Etlinger, zastupnik SDP-a u Gradskoj skupstini. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
21.12.2015.
u 16:20

Živio je Dugavama i Prečkom, radno vrijeme provodi u Donjem i Gornjem gradu, no kaže – najbolji kvart ipak je Utrina gdje se kao dijete igrao

Ruševna zgrada pokraj bazena u Utrini bila je njegovo tajno skrovište. Tamo je zajedno s prijateljima znao zalutati u znatiželji. Nekadašnji prostor za igru "lopova i pandura" nije tek puka uspomena već svjedoči o odrastanju tadašnjeg dječaka, a danas glavnog tajnika zagrebačkog SDP-a, Dominika Etlingera.

Dobro je činiti dobro

Angažmanom na gradskoj političkoj sceni danas se zalaže za uklanjanje ruševne zgrade i uređenje toga dijela kvarta.

Objekt je opasan, izvor je potencijalnih zaraza, naglašava mladi političar.

– Zapušteni dio kvarta uz bazen i park za pse idealan je za uređenje prostora s društveno-korisnim sadržajem, poput sprava za vježbanje, nove šetnice ili knjižnice – kaže Etlinger, jedan od najmlađih gradskih zastupnika. Dvadeset i sedam mu je godina, a uz završeni studij na Ekonomskom fakultetu, broji i devet godina otkako je uključen u politički život Grada Zagreba.

–Želim stvarati pozitivne promjene. To je motiv koji me pokreće da činim sve što mogu da pomognem ljudima. Odličan je osjećaj napraviti nešto od čega zajednica ima koristi. To mi pruža veliko zadovoljstvo – kaže Etlinger.

Zbog posla i obaveza najviše vremena provodi na području Donjeg i Gornjeg Grada, a tamo ga u ovo doba godine naročito veseli prekrasan adventski ugođaj.

– Ipak, očit je kontrast između blještavila i oronulih zgrada s čijih pročelja, kojima je nužna hitna obnova, strše upozorenja o kretanju na vlastitu odgovornost – ističe Etlinger. Iako je živio i u Dugavama i Prečkom, mjesto njegova djetinjstva i danas je za njega najdraži zagrebački kvart.

Susjedi računaju na pomoć

– Utrina se kroz djetinjstvo do danas mijenjala – izgrađen je bazen, uređena su igrališta, izgrađena je i gimnazija. Rastao sam zajedno s kvartom i zato će mi uvijek biti posebno drag – kaže Etlinger. U kvartu je ubrzao postupak uklanjanja dvaju divljih odlagališta.

– Ne postoje nerješivi problemi ako postoji volja – kaže i dodaje da nedostaje sustavan pristup gospodarenju otpadom. Njegov angažman pamte i susjedi koje smo zatekli u parku pokraj zgrade u kojoj i danas živi obitelj Etlinger.

– Naravno da nam je pomogao. Njemu smo prvom javili za ilegalna odlagališta i ubrzo je sve bilo riješeno. Uvijek možemo računati na njegovu pomoć, to je dokazao – govori njegov susjed Joža.

Kako je Etlingerova obitelj ostala živjeti u Utrini, Dominik Etlinger redovito se vraća u svoj kvart, gdje nikada ne propušta popiti kavu u svom omiljenom kafiću Dugi.*

>> A gdje je novac za operu i rotor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije