Domaći proizvodi iz cijele Hrvatske prodavali su se na Trgu bana Jelačića koji se na jedan dan pretvorio u tržnicu. Više od 60 izlagača predstavilo se danas građanima u sklopu 3. Dana hrvatskih tržnica čiji je cilj očuvati tradiciju i promotivnim cijenama potaknuti građane da kupuju domaće.
– Inače proizvode prodajemo na tržnici u Puli, a ovakve su nam manifestacije odlična prilika da se približimo kupcima iz drugih dijelova Hrvatske – kaže Ljubica Franjul koja je s obitelji čak iz Istre došla u Zagreb prezentirati svoje proizvode. Pod nazivom Supetrarski gušti obitelj Franjul prodaje domaće suhomesnate proizvode sa svog OPG-a među kojima se su pršuti, ali i kobasa s tartufima za koju kažu da je poseban specijalitet.
Domaće sireve prodaje pak Romina Zdravec čija obitelj na OPG-u u blizini Dugog sela ima vlastitu siranu.
– Sve samostalno radimo - od polja do stola – opisuje mlada prodavačica koja prodaje kravlje sireve u raznim kombinacijama poput dimljenih, kuhanih te za začinima i sjemenkama.
Sto vise takvih dobro organiziranih manifestacija i prezentacija domace, prirodne hrane! Hrvatska je mala zemlja s dugom poljoprivrednom tradicijom te zemlja kvalitetnih domacih proizvoda. Mi ne ne smijemo a i ne mozemo konkurirati kolicinom (kao sto rade npr Poljaci..jeftina proizvodnja hrane niske kvalitete), mi moramo proizvoditi kvalitetno i na taj nacin postati prepoznatljivi na europskom trzistu.