Hrskavi slatki proizvod nježno ručno izrađen s finim korama, punjen različitim oraščićima, natopljen maslacem, a na kraju nježno zaslađen laganim sirupom poslastica je koja se zove baklava i orijentalnog je podrijetla, a popularnost joj u Europi iz dana u dan sve više raste.
Upravo najveća europska tvornica baklava “New Bakery” otvara se sutra u 14.15 sati u Lukavcu (Tratinska 72) u velikogoričkoj Donjoj Lomnici. Proizvodni pogon će obići i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, te britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn. Kako bi se sami uvjerili u proces proizvodnje baklave, na svakom od ključnih dijelova proizvodnog pogona održat će se kratka prezentacija.
-New Bakery je britanska investicija u Hrvatskoj i primjer kako su strani ulagači prepoznali upravo Hrvatsku kao zemlju sigurnu i stabilnu za osnivanje ovako velike tvornice i za investiciju ovolika opsega - poručila je Eva Pavić, glasnogovornica New Bakeryja.
Tvornica se prostire na više od tisuću četvornih metara i smještena je nadomak Zagreba. Za potrebe proizvodnje na ovim prostorima kupljen je potpuno novi i moderan proizvodni pogon, te je pomno odabran tim djelatnika. Svoje proizvode plasirat će prvenstveno na tržište zapadne Europe, odnosno zemalja EU.
- New Bakery se ubuduće nada pridonijeti hrvatskom gospodarstvu kroz svoj izvoz koji bi planirano bio 95 posto ukupne proizvodnje - istaknula je Eva Pavić.
Halo Sandra, daj se dogovori sa sobom, u Lukavcu ili Donjoj Lomnici