JAVLJAJU IZ GRADA

U javnu raspravu o zagrebačkom GUP-u možete se uključiti još tjedan dana: 'Šaljite prijedloge i primjedbe'

Zagreb: Održana je stručna rasprava o GUP-u Zagreb i GUP-u Sesvete
Lovro Domitrovic/PIXSELL
30.09.2024.
u 09:00

Druga javna rasprava o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba otvorena idućeg ponedjeljka

Grad Zagreb održava drugu javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba, koja je počela 23. rujna, a trajat će do idućeg ponedjeka.  Podsjetimo, tijekom lipnja i srpnja ove godine održana je prva javna rasprava o prijedlogu Izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba. U tom periodu pristiglo je ukupno 2,120 podnesaka, koji su raščlanjeni na 2,621 pojedinačnih primjedbi.

Sukladno Zakonu o prostornom uređenju, sva mišljenja, prijedloge i primjedbe koje su sudionici u javnoj raspravi dali u roku obradio je stručni izrađivač, Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba, koji je s nositeljem izrade pripremio Izvješće o javnoj raspravi. Izvješće je objavljeno na mrežnim stranicama Grada Zagreba i svi koji su predali primjedbu u javnoj raspravi mogu vidjeti odgovor stručnog izrađivača.

"Prihvaćeno ili djelomično prihvaćeno je otprilike 39% primjedbi koje su se mogle razmatrati, a što je još jedan dokaz novog pristupa ove Gradske uprave vezano uz participaciju javnosti u postupcima izrade izmjena i dopuna GUP-a”, naglasio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba. On je pozvao sve zainteresirane građane, pravne osobe i udruge da se uključe u raspravu te dostave svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe vezane uz izmjene prvotnog prijedloga, kako bi konačni prijedlog bio što kvalitetniji.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije