važne upute

U Zagrebu cijepljenje djece od pete godine protiv Covida. Evo što sve trebate znati

Canada vaccinated children aged 5-11 - Ontario
CP/ABACA
14.12.2021.
u 15:52

Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama

U Zagrebu je od ovoga tjedna omogućeno cijepljenje djece od navršene pete godine života cjepivom protiv covida-19, objavio je u utorak Nastavni zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Školsku djecu do navršenih 12 godina roditelji mogu naručiti za cijepljenje putem aplikacije Terminko, nakon čega će ih cijepiti liječnik u ambulanti školske medicine, nadležnoj za školu koju dijete pohađa.

Roditelji koji žele cijepiti svoju djecu predškolske dobi to mogu učiniti ako se jave izabranom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine. Hrvatski zavod za javno zdravstvo posebno preporučuje da se cijepe djeca koja pripadaju ugroženim skupinama.

Preporučuje se cijepljenje djece i mladih koji zbog kronične bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika covida-19, te djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti.

Cijepljenje se preporučuje i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje.

Detaljan raspored rada timova Službe za školsku i adolescentnu medicinu u Zagrebu može se pronaći na web stranici Nastavnog zavoda, a za sva dodatna pitanja roditelji se mogu putem elektroničke pošte obratiti nadležnom liječniku školske medicine prema navedenom rasporedu rada ambulanti školske i adolescentne medicine.

Video: Kreće cijepljenje djece od 5 do 11 godina: Po čemu se razlikuje od cjepiva za odrasle

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rasot
rasot
16:32 14.12.2021.

Geert Vanden Bossche: Ni pod kojim uvjetima ne treba cijepiti mlade i zdrave ljude jer će to samo umanjiti njihov zaštitni urođeni imunitet prema koronavirusima (CoV) i drugim respiratornim virusima. Njihov urođeni imunitet normalno/ prirodno ih u velikoj mjeri štitii i pruža neku vrstu imuniteta stada jer razrjeđuje infektivni pritisak CoV na razini populacije, dok ih masovnim cijepljenjem pretvara u šupare zaraznijih varijanti. Djeca/ mladi koji dobiju bolest uglavnom razvijaju blagu do umjerenu bolest i kao rezultat toga nastavljaju doprinositi imunitetu stada razvijajući široki i dugovječni imunitet. Ako ste cijepljeni i dobijete bolest, mogli biste razviti i doživotni imunitet, ali zašto biste riskirali cijepljenje, osobito kad ste mladi i zdravi? Prvo, postoji rizik od potencijalnih nuspojava; drugo, postoji sve veći rizik da vaša cjepiva protutijela više neće biti funkcionalna dok se još vežu za virus, čime se povećava vjerojatnost ADE -a ili čak teške bolesti.

ZA
ZaBoljeSutra
12:56 15.12.2021.

Dr. Robert Malone, izumitelj mRNA cjepiva upozorava roditelje da ne cjepe djecu mRNA cjepivo zbog trajnog narušavanja zdravlja djeteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije