ZBOG PROBLEMATIČNOG DJEČAKA

Učenici i dalje neće na nastavu, traju razgovori. Zaposlenici škole obratili se javnosti s pismom

Zagreb:  Novi prosvjed roditelja pred zagrebačkom školom u koju ide problematični učenik
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/18
23.10.2024.
u 19:38

"Mi smo ti koji zahtijevaju rješenja, a odgovori na ključna pitanja, a time i rješenja, u nadležnosti su drugih tijela", istakli su zaposlenici zagrebačke osnovne škole

Predstavnici Grada i Ministarstva ponovno su danas bili u zagrebačkoj osnovnoj školi čiji učenici bojkotiraju nastavu zbog problematičnog dječaka, doznaje Večernji list. Razgovori će se nastaviti i sutra, a doznajemo kako roditelji i dalje neće djecu slati u školu. Uz to, zaposlenici zagrebačke osnovne škole uputili su dopis Agenciji za odgoj i obrazovanje, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih te Hrvatskom zavodu za socijalni rad u kojem poručuju kako žele da se svi učenici što prije vrate u školske klupe. Uz to, zaposlenici su izrazili punu podršku ravnatelju koji je podnio ostavku.

"Svi mi, kao zaposlenici, dali smo i učinili sve što smo mogli, u skladu s nama raspoloživim ovlastima, a koje ovaj slučaj nadilazi. Sad zahtijevamo od vas, koji imate profesionalnu dužnost i šire ovlasti, da poduzmete konkretne korake za rješavanje nastale situacije. Na našu se školu vrše pritisci te se proziva djelatnike Škole, ističući njihovu 'neučinkovitost'. Međutim, mi smo ti koji zahtijevaju rješenja, a odgovori na ključna pitanja, a time i rješenja, u nadležnosti su drugih tijela.

S obzirom na to da se u usmenoj komunikaciji i u javnom prostoru javljaju brojne različite informacije, zahtijevamo jasne i nedvosmislene odgovore na sljedeća pitanja: U kojemu je stadiju postupak u interesu djeteta pred Zavodom za socijalnu skrb? Koji su idući koraci nadležnih institucija jer bi ovo trebao biti ŽURNI postupak u interesu svih učenika ove škole? Obraćamo se pisanim putem jer ne želimo usmene upute, već jasan pisani odgovor nadležnih institucija u roku od 24 sata, a u interesu svih učenika Škole", naveli su zaposlenici osnovne škole.

Podsjetimo, u utorak navečer roditelji su se okupili ispred zagrebačke škole na mirnom prosvjedu te su, kao i nastavnici, pružili podršku ravnatelju. Neki od njih istakli su kako djecu neće slati u školu dok se situacija ne riješi. "Mi svoju borbu moramo izgurati, koliko će to trajati ne znam", rekla je majka čije dijete ide u razred s problematičnim dječakom. Zbog problematičnog dječaka ranije se iz druge škole ispisao cijeli razred. Roditelji i nastavnici poručuju kako njemu treba pružiti pomoć te su izrazili zabrinutost za njegovo zdravlje.

Zagreb:  Novi prosvjed roditelja pred zagrebačkom školom u koju ide problematični učenik
1/19

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije