Aktualne teme

Tomaševićeva zamjenica: 'Neće biti odgode ukidanja mjere roditelj odgojitelj'

Tomašević: Grad Zagreb potrošit će do lipnja pola milijarde kuna za obnovu javnih zgrada
Matija Habljak/PIXSELL
12.04.2022.
u 10:48

– Na vraćanje Cibonina duga grad je spreman čekati. Isto je i s dvoranom, jučer smo bili na sastanku, riješili smo nesporazume – objasnio je Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec redovnu konferenciju za medije utorkom održat će na sjevernoj strani zapadnog kolnika Domovinskog mosta. Time će obilježiti završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta koji su izvedeni na temelju projekta sanacije Domovinskog mosta. Usput će odgovarati na pitanja o aktualnim temama. 

– Bilo je ovo prvo gradilište koje sam otvorio. Bio sam na sastanku u Ministarstvu prometa i dogovorili smo još projekata. Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u ovom projektu – kazao je Tomašević. Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata dogovorenih s Ministarstvom prometa jest i sanacija dotrajalih zagrebačkih mostova – najavio je. 

Završen je i natječaj za pročelnicu Ureda za kontrolu kojim će uskoro upravljati revizorica Vera Marelja. Dogradonačelnica Danijela Dolenec najavila je pak kreativne radionice za djecu s temom zbrinjavanja otpada, čije će finale biti 21. svibnja u ZICER-u. Novinari su potom pitali oko duga KK Cibone.

– Ne znam odakle informacija da se oni moraju maknuti do kraja travnja. Na zadnjem sastanku bio sam krajem prošle godine. Na vraćanje Cibonina duga grad je spreman čekati. Isto je i s dvoranom, jučer smo bili na sastanku, riješili smo nesporazume, čekam te prijedloge i nikakvo dugovanje ne traži da se sada riješi. Cibonom se loše upravljalo i nevjerojatno je da institucije nisu prije reagirale. Postoje dugovi prema Gradu i dok se oni ne saniraju, ne može se dalje iz proračuna financirati Cibona – odgovorio je gradonačelnik. 

Da je grad inzistirao na naplati Cibonina duga, poentirao je Tomašević. Grad je klub mogao ovršiti već stotinu puta. 

Iduće je pitanje bio odvoz plastike koja se samo dva puta mjesečno odvozi i zatrpala je grad. 

– Drago mi je da su građani već počeli više odvajati, postavit ćemo više spremnika, a kako će odluka stupiti na snagu, mijenjat će se navike i tome će se prilagođavati odvoz i spremnici – odgovorio je. 

Na savjetovanju je izmjena odluke kojom će se boksovi stavljati na javnu površinu i za to će dobiti dozvolu od grada. Zbog toga je Čistoća prije desetak dana odaslala javni poziv. Iako traje desetak dana, pristiglo je 1200 poziva, naglasio je gradonačelnik, a cilj je smanjiti broj spremnika. 

– Tko je u ovoj Vladi uopće odradio mandat do kraja – protupitanjem je gradonačelnik odgovorio na pitanje oko toga hoće li novi ministar graditeljstva Paladino odraditi svoj mandat do kraja. Komentirao je potom ideju inicijative ''Jedan posto za grad'' da tržnice dobiju novi život popodne. 

– Za pet tržnica produljili smo radno vrijeme, to je prvi korak. Navike i stil života građana se promijenio, a što se tiče inicijative da nakon radnog vremena budu drugi sadržaji, vidjet ćemo nakon sastanka, ali otvoreni smo za takve opcije. Nemamo mnogo gradova koji imaju ovakve otvorene tržnice i moramo ih unaprijediti – rekao je Tomašević. 

Iduće je pitanje bilo o drobilici na Jakuševcu za čije se zatvaranje zalagao u kampanji. 

– Za građevinski otpad bit će nova lokacija kod pročistača, a imamo i prijedlog od Vlade i za treću. To je materijal koji će nastajati kada obnova krene. Ideja je da ga se obradi i vrati. Radimo sve ovo kako bismo zatvorili Jakuševac – rekao je te dodao kako će ovaj tjedan i druga drobilica dobiti dozvolu, ona kupljena za glomazni otpad. 

Iduće pitanje bilo je o slobodnim mjestima u vrtićima

– Godinama se nije ulagalo u kapacitete, pripremamo se prijaviti na sredstva za NPOO jer će biti potrebno upisati i djecu iz Ukrajine te namjeravamo dio objekata pretvoriti u područne prostorije vrtića gdje je to potrebno – odgovorila je Dolenec te najavila kako odgode odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj neće biti. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 64

VO
vorda400
22:30 12.04.2022.

AJMO DELAT to bi trebala biti nova parola bivših parazita prvo tko u svijetu financira rasplođivanje na takav način,drugo svi su radili na crno dok su dobivali novac od grada i još su na tu donaciju od grada imali pravo na povrat poreza plus dječji doplatak za koji je kriminalac rekao da neće moći jedno i drugo ali ipak su našli način da pokupe sve

TM
trade_mark
16:12 13.04.2022.

gasi to! zatvori pipu, nema love bez rada!

DU
Deleted user
08:57 16.04.2022.

Da sumiramo dosadašnje jedogodišnje rezultate, ovih kaj su se prije bacali po asfaltu i trošili miljunske donacije. Prvo volontersko mjesto pretvorili su u oko 400000kn plaćeno godišnje, naravno za svog pulena, drugo po zakonu su izabrali glasnogovornicu, jedva čekam da joj čujem hrvatski. Treće, RO kaos, Plinara, kaos Cibona, kaos, otpad , kaos, u stvari, čega se prihvate kaos, pojma nemaju, jedino im dobro ide suradnja sa "Moramo" u Srbiji, a imaju i iste takve "Možeme" u S. Makedoniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije