redovna konferencija

Tomašević: Iz suradnje s SDP-om u Gradskoj skupštini vidi se da je ona bolja

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima održao je konferenciju za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL
20.12.2022.
u 12:05

Završetkom obnove OŠ Petar Zrinski ovaj mjesec, bit će završena obnova svih osnovnih škola stradalih u potresu u gradu Zagrebu

Osnovna škola Petar Zrinski u Krajiškoj bit će posljednja zagrebačka škola obnovljena od potresa, a radove koji su još u tijeku danas će od 11 sati obići zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u društvu ravnateljice Mirjane Jermol. 

Završetkom obnove OŠ Petar Zrinski ovaj mjesec, bit će završena obnova svih osnovnih škola stradalih u potresu u gradu Zagrebu.

Nakon obilaska, gradonačelnik će zajedno sa zamjenicima Danielom Dolenec i Lukom Korlaetom, održati redovnu konferenciju za novinare.

>> PRATITE UŽIVO: 

>> TIJEK KONFERENCIJE:  

- Ovo je četvrta cjelovito obnovljena školska zgrada, a ako računamo i učenički dom, onda peta. U ovu će se školu vratiti 515 učenika koji su sve vrijeme bili podstanari u drugim školama - istaknuo je na samom početku zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet. 

Dodao je i kako se škola mora dovesti na razinu tri otpornosti od potresa te kako su novci za obnovu, ukupno 121 milijun kuna,  stigli iz Fonda solidarnosti. 

- Više od pola milijuna Zagreb je sam financirao, a iz Fonda solidarnosti smo do sada iskoristili trećinu. Preostalo je još uređenje eksterijera na uličnoj strani koje neće utjecati na odvijanje nastave, a završetak tih radova, konkretno na vanjskom igralištu, kulir na ogradi i žardinjerama, možemo očekivati najkasnije do proljeća - dodao je. 

O kolaciji s SDP-om

- Mogu potvrditi sastanak s SDP-om, nisam vidio sve detalje, volio bih vidjeti na sastanku koji su prijedlozi i ključne točke. Vidjet ćemo detalje, već sada se nekako vidi iz suradnje u Gradskoj skupštini da je ona bolja - rekao je Tomašević na početku redovne konferencije.

O dočeku Nove godine 

- Kao i prošle godine, obići ću sve gradske službe, posjetiti sklonište za beskućnike, vatrogasce, policiju, a zatim doći na Trg građanima poželjeti sve najbolje - najavio je. 

O stadionu

- Idemo dalje sa svim akterima, a to su Dinamo, HNS, odnosno UEFA i Vlada RH. Raščišćavamo imovinske-pravne odnose za zagrebačkom nadbiskupijom koja je i tražila da Vlada sudjeluje u tim razgovorima - naglasio je Tomašević te dodao kako se radi i na adekvatnom zamjenskom stadionu, koji zadovoljava četvrtu kategoriju UEFE za međunarodne utakmice i Dinama, a i Hrvatske nogometne reprezentacije.

O godišnjim uspjesima 

Na molbu novinara da rezimira uspjehe iz protekle godine, gradonačelnik je naglasio kako ne bi još ništa rezimirao jer godina završava Starom godinom, do koje još ima nešto vremena. 

- Idući tjedan je također radni tjedan pa bih ona radije tada rezimirao. Očekujemo i neke međunarodne posjete, primjerice gradonačelnika Istanbula - istaknuo je gradonačelnik te za kraj svim Zagrepčanima i Zagrepčankama čestitao nadolazeće blagdane. 

Komentara 19

Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
11:51 20.12.2022.

Osim prefarbane klupice u dugine boje i pretvaranja stare Vlaške u pješačku zonu, zbog čega su promet, zagađenje i buka u centru grada porasli jer automobili koji skreću prema istoku moraju ići okolnim putem, sve ostale završene projekte u mandatu sadašnjeg gradonačelnika započeo je prethodni i to je tipično kićenje tuđim perjem, budući da sami za nikakve ozbiljnije projekte nisu sposobni.

ZP
zeljko.posaric.9
11:24 20.12.2022.

Projekte i obnovu tih škola je bio pokrenuo Bandić. Ovaj se kiti tuđim perjem.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
13:56 20.12.2022.

Besmislene konferencije za javna glasila. I zenf, ti s obnovama škole nemaš nikakve veze. Drži se svojih gej klupica i šaraj biciklističke trake, to ti je jedini domet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije