brojne izmjene i u javnom prijevozu

Veliki prometni kolaps u najavi: Avenija u Novom Zagrebu se zatvara na čak mjesec dana

Foto: Borna Filić/PIXSELL, ZET
1/5
19.09.2023.
u 15:30

Obilazno će morati i više ZET-ovih linija, među kojima i jedna od najprometnijih, 268, koja povezuje Veliku Goricu i Zagreb. Dio stanovnika i radnika u Sloboštini te naseljima Otok i Sveta Klara ostat će bez javnog prijevoza. Odnosno do njega će morati prošetati dalje.

Jeste li nervozni kada zapnete u gužvi? Svežite živce ili izbjegavajte Novi Zagreb sljedećih mjesec dana jer u četvrtak 21. rujna počinju radovi na Aveniji Većeslava Holjevca na dionici od raskrižja s Islandskom do Nežićeve ulice. Jedna od najprometnijih zagrebačkih avenija zatvara se na tom potezu u oba smjera.

Radovi će se izvoditi u dvije etape kako bi stanovnici naselja Podbrežje mogli doći do svojih stanova. Prva faza koja počinje u četvrtak ujutro zatvara ulicu od raskrižja kod naselja Pobrežje do raskrižja s Nežićevom ulicom (kod zgrade gdje su sjedišta radiopostaja bravo, Antena, TopRadio i drugih).

U drugoj fazi u oba smjera se zatvara dionica od raskrižja s Islandskom ulicom (raskrižje kod Doma zdravlja Siget) do naselja Pobrežje. Iz Grada završetak radova procijenjuju na 21. listopada, te predviđaju gužve, ali i sugeriraju sljedeće obilazne pravce:

  • Av. V Holjevca (sjever) – Islandska – Ulica SR Njemačke – Av. V. Holjevca (jug) i obratno.     

Pristup Horvatovoj ulici biti će moguć iz smjera:

  • Av. V. Holjevca (jug) – Ivana Drmića – Oreškovićeva – Horvatova.

Kako bi se na navedenoj dionici izbjegla dodatna zagušenja predlažemo obilazni pravac:

  • Av. Većeslava Holjevca (sjever) – Av. Dubrovnik – SR Njemačke i dalje u smjeru juga.
  • Foto: ZET

POVEZANI ČLANCI:

Obilazno će morati i više ZET-ovih linija, među kojima i jedna od najprometnijih, 268, koja povezuje Veliku Goricu i Zagreb. Autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) će od četvrtka, 21. rujna u 8.30 sati do završetka radova, prometovati djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera:

  • Glavni kolodvor – redovnim trasama do raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Islandske ulice – (lijevo) Islandska ulica – (desno) Ulica Savezne Republike Njemačke – u nastavku redovnim trasama prema svojim odredištima

Autobusna linija 268 privremeno neće koristiti stajalište Građevinska škola u smjeru juga i obostrana stajališta Podbrežje, Otok – Nežićeva, Otok i Oreškovićeva. Na izmijenjenom dijelu trase linija 268 neće koristiti usputna stajališta osim autobusnog stajališta Građevinska škola na Islandskoj ulici u smjeru istoka, i obostranog autobusnog stajališta Oreškovićeva u Ulici Savezne Republike Njemačke, izvijestili su iz ZET-a.

VIDEO Nova pješačka zona u centru grada kojom nisu svi građani oduševljeni

Komentara 27

Avatar Domobran
Domobran
15:45 19.09.2023.

Prometni kolaps već traje. Ja sam upravo na Jankomiru. Promet u Zagrebu je postao sulude od dolaska ove ekipe, ni radove preko ljeta nisu znali organizirati već se ne jednom dijelu grada istovremeno zatvaralo 3 glavne prometnice. Znači ako se skineš s jedne na kojoj rade da nemaš alternativu jer su ti svi putevi zatvoreni. Takve nesposobnjakoviće svijet nije vidio.

MA
marcellus
15:47 19.09.2023.

U kakvoj najavi, grad je u prometnom potpunom kolapsu ionako. A ovi se trude da bude što veći, valjda da bismo djecu ujutro u vrtić vozili na biciklima, pogotovo kad bude minus deset ili pljusak, da se čeliče

MA
marcellus
15:47 19.09.2023.

naravno, ovo nije nesposobnost jer nitko ne može biti toliko nesposoban. Ovo je namjera uništavanja Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije