Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus odabranih monodrama u CKIM-u

Vic o Sizifu: Uzbudljiva predstava koja otkriva dubine ljudske egzistencije

Foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir
1/3
10.04.2024.
u 13:59

Riječ je o antičkom mitu preinačenom za potrebe predstave i interpretacije "Mita o Sizifu" Alberta Camusa

Bogovi su ga kaznili zbog prijevare. Morao je gurati veliki kamen uz planinsku strminu, a svaki put kada bi se približio vrhu, kamen bi mu se izmaknuo i skotrljao u podnožje. Neprestano je pokušavao, ali nije uspijevao. Riječ je o Sizifu, junaku predstave "Vic o Sizifu" redatelja i autora Ivana Planinića.

U sklopu ciklusa monodrama, predstava „Vic o Sizifu“ održat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir, 20. travnja s početkom u 20 sati.  Riječ je o antičkom mitu preinačenom za potrebe predstave i interpretacije "Mita o Sizifu" Alberta Camusa.

VEZANI ČLANCI:

Predstava nas propitkuje je li Sizif lukavac među smrtnicima ili samo odbija umrijeti. Je li vječno guranje kamena pravedna kazna ili samo zloba bogova? Jesu li Camusove metafore o Sizifu kao radniku ili o Sizifu kao Don Juanu i dalje relevantne, ili možda možemo Sizifa, kao vic-junaka promatrati kao "mačo-kapitalista", odnosno kao "kič-ljubavnika"?

Cijena ulaznice iznosi 6 eura, a moguće ih je kupiti sat vremena prije početka predstave u CKIM-u. Više o samoj predstavi pročitajte na linku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije