ZA VIKEND

Za Uskrs što dalje od grada

17.04.2003.
u 00:00

U Ekoselu Žumberak svi bungalovi su odavno rezervirani, a preko vikenda očekuju gužve

Velike gužve na čak osam otvorenih šaltera Autobusnog kolodvora, tridesetak izvanrednih autobusnih linija prema Istri, Kvarneru i Dalmaciji samo su dio groznice koja je zavladala uoči uskrsnih blagdana i produljenog vikenda. Na put najviše kreću studenti, koji su morali zbog rasprodanih autobusnih karata odgađati odlazak kući ili pak krenuti dan ranije.

- Htjele smo jučer kupiti kartu za Imotski, ali sve je bilo popunjeno.

Morale smo čekati da osiguraju još jednu autobusnu liniju i nadam se da ću ovaj put uspjeti doći do karte - rekla je studentica Tomislava Poštenjak.

Šef putničkog prometa Franjo Žulj kaže kako mnogi rezerviraju karte unaprijed, pa na Autobusnom kolodvoru prema tome povećavaju i broj linija. Najveće povećanje broja putnika očekuju sutra navečer i u subotu ujutro.

- Ne mogu precizno reći, no predviđam da ćemo ovog vikenda uvesti tridesetak dodatnih autobusnih linija. Mnogi se na putovanje odlučuju u zadnji trenutak pa moramo računati i na njih. Najviše se traže karte za Istru, Opatiju, Kvarner, Split i Dubrovnik, a od inozemstva one za Njemačku - kaže Franjo Žulj.

HŽ se također intezivno priprema za uskrsne blagdane zbog čega su privremeno prekinuti radovi na remontu pruge Zagreb-Karlovac. Pojedine linije za Split i Osijek bit će pojačane dodatnim vagonima uz novih 60 mjesta.

Oni koji će vikend provesti u Zagrebu u obiteljskom ozračju uglavnom se odlučuju na jednodnevne izlete u prirodu. Tako je sve omiljenije odredište mnogih, Ekoselo Žumberak, za vikend već popunilo svoje kapacitete.

- Čim dođe lijepo vrijeme sve se više građana odlučuje za izlete u prirodu, a u Ekoselu zavlada prava ludnica. Za ovaj vikend svi su bungalovi već rezervirani, ali još stotine ljudi dolazi na jednodnevni izlet ili ručak - kaže vlasnik Ekosela Žumberak, Željko Milovanović, te dodaje da posjetitelje očekuje i nezaobilazno jahanje.

Veliki avanturisti produljeni vikend će iskoristiti za planinarenje ili nezaboravan rafting, a praznik u krugu obitelji mnogi će provesti na jezerima kraj Sv. Nedelje uživajući u pecanju i prirodi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije