UVERTIRA U BOGATO KULTURNO LJETO

Zagreb Classic i ove godine na Tomislavcu: 'Ponesite dekice i u dobrom društvu uživajte u programu'

Zagreb: Konferencija za medije povodom najave nove sezone Zagreb Classic festivala
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
13.06.2024.
u 13:17

Ovaj festival se održava od 2016. godine,a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status

Festival koji je uvertira u bogato zagrebačko kulturno ljeto i koji je se profilirao kao najiščekivaniji kulturni događaj u godini, Zagreb Classic i ove godine dolazi na Tomislavac, najavljeno je to na današnjoj konferenciji za mediji. Tijekom 11 dana Zagrepčani će imati priliku uživati u devet besplatnih koncerata na otvorenom. 

Od 22. lipnja do 2. srpnja na pozornici na jednom od najljepših zagrebačkih trgova izmijenit će se: Ansambl GK Komedija, Balet HNK-a, Jazz i Simfonijski orkestar HRT-a, Tango y cine, Urban&4 i Zagrebačka filharmonija.

– Zagreb Classic nas i ovo ljeto na najljepši mogući način uvodi u ljetu, uz vrhunske glazbene klasike, filmske skladbe, jazz standarde i suvremena djela. Ove godine će nastupiti svjetski poznati pijanist Hyung-ki Joo, talijanski virtuoz Mario Stefano Pietrodarchi, sopranistica Catarina lora kao i domaće zvijezde – najavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld dodavši kako će u ovogodišnjem programu dva dana biti posvećena Bečkom glazbenom filmskom festivalu pa će posjetitelji moći uživati i u videoprojekcijama najpoznatijih opereta i opera poput Čarobne frule. 

VEZANI ČLANCI:

Koncert otvorenja 22. lipnja izvodit će Simfonijski orkestar HRT-a  i izvest će ulomke iz klasične glazbe koja je korištena u filmskim klasicima, a Jazz orkestar 24. lipnja izvodit će "The Swinging Count!" te imati tešku konkurenciju jer se na taj dan odigrava utakmica Hrvatske i Italije u sklopu Europskog nogometnog prvenstva. – Nadam se da će se ljubitelji jazza iskazati i u velikom broju doći na ovaj koncert – kazala je Ivana Kocelj s HRT-a i dodala kako će se koncerti njihovih orkestara izravno prenositi na programu HRT-a.

Dan poslije rezerviran je za balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a 26. lipnja nastupa Ansambl Zagrebačkoga gradskog kazališta „Komedija”. Bečki glazbeno-filmski festival zabavljat će Zagrepčane 27. i 29. lipnja. U ponedjeljak 1. srpnja na Tomislavac dolazi Urban&4 i Simfonijski orkestar HRT-a, a cijeli festival će zatvoriti nastup Zagrebačke filharmonije. 

– Zagreb Classic je jedinstven i pozivam da i ove godine građani Zagreba ponesu svoje dekice i u dobrom društvu uživaju na otvorenom u bogatom i raznolikom programu u kome će svatko naći ponešto za sebe – kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević te dodao kako je potrebno još više ovakvih događaja koji otvaraju kulturne institucije građanima i "miču se od elitističke koncepcije kulture".

FOTO: FOTO Glavni zagrebački trg postaje velika navijačka zona, pogledajte kako teku pripreme
Zagreb: Konferencija za medije povodom najave nove sezone Zagreb Classic festivala
1/8

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije