Srednjovjekovna metropola

Zagreb domaćin Međunarodne templarske konferencije i 6. Viteškog turnira u streličarstvu

templari
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/6
22.04.2016.
u 12:00

Nakon obilježavanja 10. obljetnice obnove djelovanja u Hrvatskoj u dvorcu Trakošćan, u subotu navečer templari će u svojim svečanim odorama nazočiti večernjoj misi u zagrebačkoj prvostolnici

Na temeljima višestoljetne templarske tradicije na prostoru Hrvatske, koja nas je u srednjem vijeku činila sastavnim dijelom europske kršćanske civilizacije ali i povezivala s razvijenim arapskim svijetom, u Zagrebu će se i u dvorcu Trakošćan, u subotu 23. travnja održati Međunarodna templarska konferencija, na koju dolaze izaslanstva europskih templara.

Manifestacija se odvija u organizaciji Hrvatskog viteškog reda templara. Iako je konferencija zatvorena za javnost, niz je popratnih događanja koja će obogatiti turističku i kulturnu ponudu hrvatske metropole. 

Tako će se u nedjelju 24. travnja od 10:30 sati na Strossmayerovu trgu održati 6. Viteški turnir u streličarstvu, na kojem sudjeluju natjecatelji iz Hrvatske i Europe u povijesnoj disciplini – dugi engleski drveni luk.
Riječ je o iznimnoj tradiciji koju godinama njeguju hrvatski templari u suradnji s hrvatskim i europskim streličarima, u čast vitezova templara koji su pored Francuske, Engleske i drugih zapadnoeuropskih država djelovali i u Hrvatskoj, ostavivši iza sebe mnogobrojna imanja, utvrde i crkve.

Nakon obilježavanja 10. obljetnice obnove djelovanja u Hrvatskoj u dvorcu Trakošćan, u subotu navečer templari će u svojim svečanim odorama nazočiti večernjoj misi u zagrebačkoj prvostolnici, a inozemna izaslanstva će posjetiti i kapelicu svetog Dizme na početku Nove Vesi, ulice koja je nekada bila templarski posjed, a u kojoj je planirano oživljavanje templarske tradicije kao dio suvremene turističke ponude Grada Zagreba.

Manifestacija i turnir se održavaju uz podršku Grada Zagreba Turističke zajednice Grada Zagreba.  Radujemo se susretu! 

>> U Bukovlju pronađeni temelji crkve u kojoj su stolovali templari

>> Templari, viteški red koji je nestao zbog pohlepe Filipa IV.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:31 22.04.2016.

Lijepo. Atraktivno i zabavno za građane i goste .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije