potpisivanje vrijednog sporazuma

Zagrebačka zračna luka stala uz bok svjetskim aerodromima: 'Omogućit ćemo ugodnija i protočnija putovanja'

25.09.2023.
u 16:18

Zajednički zaključak svih partnera je da će primjena CDM u budućnosti optimizirati korištenje raspoloživih resursa, osigurati bolje planiranje te poboljšati ukupnu operativnu učinkovitost Zračne luke Franjo Tuđman.

Danas je u VIP salonu Zračne luke Franjo Tuđman održano svečano potpisivanje Sporazma o partnerstvu na projektu uspostave A-CDM Airport Collaborative Decision Making. Sporazum su potpisali Međunarodna zračna luka Zagreb, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines, Havas Zemaljske usluge i Hrvatska kontrola zračne plovidbe. A–CDM je globalni koncept suradnje uključenih partnera zračne luke kroz proces pravovremene razmjene informacija, prilagođenih postupaka i alata.

-Današnjim potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu na projektu uspostave A-CDM-a, Zračna luka Franjo Tuđman svrstava se uz bok svjetskih zračnih luka koje koriste ovaj globalni koncept. Želim izraziti zadovoljstvo partnerskim odnosom s ostalim dionicima, koji su prepoznali značajne prednosti CDM-a. Naša zajednička suradnja na ovom projektu izravno će doprinijeti poboljšanju operativne učinkovitosti zagrebačke zračne luke kao i očuvanju okoliša, što je jedan od glavnih prioriteta našega poslovanja- istaknuo je Nicolas Duthilleul, izvršni direktor i član Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d, ujedno i jedan od potpisnika sporazuma.

Direktor prometa Croatia Airlinesa Davor Mišić naglasio je kako sinergija svih sudionika u ovom međunarodnom projektu dodatno potvrđuje opredijeljenost svih partnera za dodatnim unapređenjem sustava civilnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i svijetu.

-To je osobito važno u razdoblju oporavka zrakoplovne industrije nakon epidemiološke krize i drago nam je što će svi partneri u ovom projektu ostvariti višestruke benefite koji će, što je najvažnije, istodobno omogućiti još ugodnija, protočnija i nesmetanija putovanja korisnicima usluga zračnog prijevoza- kazao je Mišić. 

>>VEZANI ČLANCI: 

U ime pružatelja zemaljskih usluga, kompanije Havas Zemaljske usluge d.o.o., Mutlu Baskan, predsjednik Uprave istaknuo je kako je primjena CDM projekta očekivano će donijeti koristi nama kao pružatelju zemaljskih usluga u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kao i ostalim dionicima. Pomoći će poboljšanju pravovremene izvedbe naših aktivnosti i boljem korištenju resursa, što će utjecati na optimizaciju troškova te na smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, dodao je

U ime Hrvatske kontrole zračne plovidbe direktor Mario Kunovec-Varga naglasio je kako će Implementacijom projekta HKZP putem svojih sustava s operatorom aerodroma dijeliti informacije potrebne za optimizaciju protočnosti prihvata i otpreme zrakoplova u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Time će se našim korisnicima, između ostalog, omogućiti i bolje upravljanje vremenskim ograničenjima koja su postavljena u zračnom prostoru EU-a, što bi trebalo u konačnici rezultirati i smanjenjem kašnjenja letova.

Zajednički zaključak svih partnera je da će primjena CDM u budućnosti optimizirati korištenje raspoloživih resursa, osigurati bolje planiranje te poboljšati ukupnu operativnu učinkovitost Zračne luke Franjo Tuđman.

>>VIDEO: Porche posve izgorio na Malešnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije