Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REBALANS PRORAČUNA

Zagrebačka županija: Potpore poduzetnicima rastu za dodatnih 1,1 milijun eura

Zagreb: 10. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije u hotelu Internacional
Igor Kralj/PIXSELL
03.07.2024.
u 18:00

Na sjednici je prihvaćen sažetak Studije izvedivosti za potrebe izgradnje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Skupština Zagrebačke županije donijela je rebalans proračuna za 2024. koji je veći za 6,41 posto, a njime je osigurala dodatnih 1,1 milijuna eura bespovratnih potpora poduzetnicima pa će ove godine iznositi 2,1 milijuna eura. Rebalans proračuna za 2024. iznosi 272.430.820 eura, a rađen je prvenstveno radi osiguravanja dodatnih sredstava za kapitalna ulaganja u školstvu, za sufinanciranje redovne djelatnosti Doma zdravlja Zagrebačke županije i preraspodjele unutar zadanih proračunskih okvira sukladno dosadašnjoj realizaciji, priopćio je u srijedu Ured župana Stjepana Kožića. 

Rebalans je veći za 6,41 posto u odnosu na onaj donesen krajem prošle godine, a za 7,33 posto veći je i izvorni proračun kojim Županija realno i upravlja te on sada iznosi 141.851.699 eura.Uz prvotno osiguranih milijun eura bespovratnih potpora poduzetnicima, rebalansom proračuna osigurano je dodatnih 1,1 milijuna eura. Na ovogodišnje natječaje pristiglo je više od 550 prijava poduzetnika koje se trenutno obrađuju, navode iz Ureda župana.

Za dodatnih 112.000 eura rastu i bespovratne potpore poljoprivrednicima, a više sredstava osigurano je i za školstvo, sport, vatrogastvo kao i županijske i lokalne ceste.  Zagrebačka županija sufinancirat će s gotovo 525.000 eura projekt unaprjeđenja smještajnih kapaciteta i infrastrukture Specijalne bolnice Naftalan u funkciji razvoja zdravstvenog turizma – Welltur Naftalan. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura za koji je Naftalanu dodijeljeno bespovratnih 1,6 milijuna eura iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

VEZANI ČLANCI:


Projektom se predviđa gradnja deset hotelskih smještajnih jedinica s 20 turističkih postelja, modernizacija i opremanje wellness sadržaja kao i postavljane fotonaponske elektrane na krovu zgrade. Županijska skupština Zagrebačke županije prihvatila je Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2023. po kojem su ukupni prihodi i primici konsolidiranog proračuna ispunjeni na razini 93,22 posto plana, odnosno 82,71 posto plana izvornog proračuna. Rashodi su kod konsolidiranog proračuna realizirani na razini 82,47 posto od tekućeg plana, odnosno 61,16 posto izvornog proračuna

Na sjednici je prihvaćen sažetak Studije izvedivosti za potrebe izgradnje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Studija predlaže tri varijante tehnoloških rješenja kao i gradnju Centra za gospodarenje otpadom na lokaciji Resnik. Studija nije obuhvatila analizu pretovarnih stanica za područje Zagrebačke županije te Županija zajedno s gradovima i općinama treba definirati potrebu za izgradnjom i financiranjem pretovarnih stanica na svom području.

FOTO: Velika fotogalerija s proslave rođendana Večernjeg lista: Brojni poznati uživali su na spektakularnom partyju


Zagreb: 10. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije u hotelu Internacional
1/119

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije