Pravo na različitost

Zagrebački branitelji podržavaju skup desničara na Trgu

Damir Jasarevic
arhiva VL
13.04.2012.
u 14:45

Branitelje smeta šutnja hrvatske Vlade kada je bilo riječi o revitalizaciji četničkog pokreta u Srbiji, sve zbog stava, ocjenjuju, da su to unutarnje stvari susjedne države

Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara podržava okupljanje pripadnika nacionalističke Internacionale u Zagrebu predvođene HČSP-om, iako izražavaju svoje negodovanje tolikom pozornošću ovom događanju u odnosu na visoku nezaposlenost u zemlji, gospodarsku krizu i brojne stečaje.

– Tražimo da se bez obzira na različitost svjetonazora vlasti i organizatora dopusti okupljanje takve i svakakve vrste. Mi smo za slobodu javno izgovorene riječi, slobodu mišljenja i dijaloga, slobodu medija i pisane riječi te stoga tražimo da se ne barata sa zabranama u javnom i političkom životu jer se tada opravdano može postaviti pitanje svih različitosti i okupljanja vezanih uz njih – poručio je Damir Jašarević, predsjednik udruge.

Ujedno je na danas organiziranoj konferenciji za novinare istaknuo da treba zaustaviti talibanizaciju hrvatskog političkog i društvenog života ističući kako je hrvatski narod uvijek znao i zna procijeniti pojedine vrijednosti koje se nameću na političkom tržištu.

Branitelji su prozvali zabranu skupa, iako na njemu sudjeluju predstavnici desničarskih stranaka koji u državama iz kojih dolaze sudjeluju puno snažnije u političkom životu, a neke su čak i u parlamentima.

– Stoga je pretpostaviti da ispunjavaju zakonske i ustavne obveze svojih zemalja za političko djelovanje ili su hrvatski političari možda bolje obaviješteni od političkih i upravnih organa istih – zapitao se Jašarević.

S druge strane branitelje smeta šutnja hrvatske Vlade kada je bilo riječi o revitalizaciji četničkog pokreta u Srbiji, sve zbog stava, ocjenjuju, da su to unutarnje stvari susjedne države.

Izrazili su želju da "hrvatska vanjska politika bude znatno agresivnija kada je riječ o obnovi zločinačkih organizacija koje su nanijele zlo hrvatskom narodu, a ne samo na unutarnjopolitičkom planu kada se treba razračunavati s političkim neistomišljenicima".

Komentara 12

DE
detour
15:07 13.04.2012.

evo za primjer, gradjanin na slici, na majici ima ustasko U i ustaski grb, a iz svega skupa jasno je da je tek mozda zavrsio osnovnu skolu.

ZE
.zeitgeist.
15:33 13.04.2012.

Dajte ljudima da prosvjeduju. To je pravo svih građana temeljeno na Ustavu i zakonima RH. Ja se s.rem na fašizam, ali dozvoljavam svakome pravo da promiče svoja stajališta i prosvjeduje sve dok time ne ugrožava slobodu i sigurnost drugih građana. Jer, u ovom slučaju je zabrana ovog skupa provedena na način kakvim su se služili fašisti. Ustav je iznad svega, nije ni Vlada, ni Sabor iznad.

DE
detour
15:05 13.04.2012.

vecina branitelja su normalni ljudi, a kao i kod svake skupine dio svakako otpada na polupismenu, radikalnu i primitivnu manjiinu koja podrzava i zagovara fasizam. takvi primitivci zapravo zlorabe braniteljsko ime i tu treba praviti jasnu razliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije