Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz gradske blagajne

Zastupnicima u Skupštini dogodine 2,7 milijuna kuna

Gradska skupština
Marko Lukunić/PIXSELL
10.12.2015.
u 08:54

Za svakog muškog skupštinara predviđen je iznos od 51.330,80 kuna, dok svakog gradskoj zastupnici pripada po 56.463,88 kuna

SDP-u 631 tisuća, HDZ-u 415, HSLS-u 205, HSU-u 164, HSS-u 153, HNS-u 102, BUZ-u i HSP-u AS po 51 tisuća te listi Milana Bandića nešto više od milijun kuna. Proračun je to od 2,7 milijuna razdijeljen po zastupnicima Gradske skupštine u strankama, odnosno riječ je o iznosu koji je osiguran u 2016. godini za financiranje rada zastupnika i njihovih stranaka.

– Za svakog gradskog zastupnika u Gradskoj skupštini predviđen je godišnji iznos od 51.330,80 kuna, dok je iznos sredstava za svaku gradsku zastupnicu 56.463,88 kuna – piše u odluci koja također govori o tome kako se novac na račune stranaka uplaćuje periodično.

A gotovo pet tisuća kuna po zastupniku, koliko stranke dobiju godišnje iz proračuna Grada, nije jedina naknada koju primaju zastupnici u Skupštini. Honorira se i njihov rad u odborima, kao i dolasci na sjednice. Kako su objasnili iz stranaka, novac koji se dobiva proračunom koristi se najviše u svrhu promocije, odnosno najviše u slučaju druženja s građanima. Nezavisnim zastupnicima novac iz proračuna potpora je za angažman i oni sami odlučuju kako će ga potrošiti. 

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:32 10.12.2015.

Hm, svinjarija. Tko je ikad bio na sjednici Gradske Skupštine ili to promatrao u live streamu, mogao je vidjeti da većina mobitelira, čita novine, zuji, zijeva, smješka se, domunđava, izlazi u kafić, vrača se i tako satima. Neki sa milijun replika i prepucavanja prazne svoje frustracije iz mladosti ili nekog drugog perioda života. Jedino je ručkić uvijek takav kakav treba biti, za razliku od protokola i dnevnih redova. A ova gluparija, da ženski zastupnici dobijaju više novaca, jer stranka koja je to predložila ima više žena nego muških, dakle lista Mikija Veličanstvenog. Što bi se iz toga dalo isčitati? Da su muški članovi Skupštine, - diskriminirani, jer mogu potrošiti manje novaca na higijenu, od mentalne do tjelesne, ili nešto slično. Ako se sada ne javi neka dodatna ženska udruga, koja smatra da je i ovo novaca premalo ženama koje su ugrožene, pa bi trebalo izbaciti svu mušku nejač iz sastava, da se jadne žene poput Lj.M.Vrsaljko, recimo, mogu razmahati u svom intelektualnom i ženskom dociranju. Malo mi to sve počinje vući na stari Rim. Kruha već nemamo, a igrice su sve jadnije. Ovi ljudi sa dobrim primanjima stvarno su izgubili osjećaj za prostor, vrijeme i realnost.

DU
Deleted user
09:28 10.12.2015.

Koliko ukupno stoji svaki zastupnik? Ova naknada za rad zastupnika, odnosno kako piše "riječ je o iznosu koji je osiguran u 2016. godini za financiranje rada zastupnika i njihovih stranaka." znači da je to svota od koje zastupnik prima naknadu (kao plaću) za svoj rad i dio toga je za rad i potrebe njegove stranke? Ili zastupnici imaju svoju plaću posebno a ova je naknada dodatni prihod? Tko zna, molim ga da me prosvijetli. Hvala lijepa.

DU
Deleted user
11:01 10.12.2015.

Bitno da su sebe namirali od naših novaca. A mi i dalje možemo lomiti noge po starim pločnicima ili stajati u svakodevnim kolonama na cestama. Jer to ne spada u njihovu domenu posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije