grad lovi rok

Legalizacija: U pola godine riješeno 28 tisuća zahtjeva

legalizacija Zagreb
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
21.06.2014.
u 09:00

Do lipnja Grad Zagreb ipak nije uspio postati najbolji u RH, kako je to obećao Bandić krajem prošle godine

Zagreb do lipnja ipak nije uspio zauzeti vodeću poziciju u rangu ostalih gradova Republike Hrvatske, u pogledu rješavanja zaprimljenih zahtjeva za legalizacijom objekata!

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić obećao je još krajem prošle godine ministrici graditeljstva Anki Mrak Taritaš da će metropola preuzeti vodeću ulogu do ovoga mjeseca, nakon što ga je ministrica “pritisnula”, pa čak i uvjetovala Gradu gubitak poslova na legalizaciji, koji su se procjenjivali na visokih 70 milijuna kuna.

Ministarstvo zadovoljno

Ipak neispunjeno obećanje neće rezultirati nikakvom kaznom jer iz Ministarstva poručuju da su tempom rješavanja zahtjeva zadovoljni.

– Ministarstvo je zadovoljno pozitivnim trendom ubrzanja rješavanja predmeta. Vjerujemo da će, ako većina nadležnih ureda nastavi raditi ovim tempom, legalizacija biti riješena u planiranim rokovima – stav je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Statistika ide u prilog Zagrebu - početkom godine bilo je riješeno tek četiri posto zahtjeva, da bi u šest mjeseci to bilo 23,68 posto.

– Do 30. lipnja 2013. godine ovaj Ured zaprimio je 91.264 zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, a u 2014. izdano je 23.000 rješenja, pa ukupna brojka riješenih zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju iznosi 28.000 – poručuje Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada. Kako doznajemo, odbačeno je oko tisuću zahtjeva, a među najčešćim su problemima predstavljeni tzv. “prazni” zahtjevi bez ikakve dokumentacije.

Vode Dubrovnik i Vukovar

Prema evidenciji Grada, više od 1300 zahtjeva sami podnositelji povukli su, te ih opet podnijeli da bi koristili povoljniju Odluku o komunalnom doprinosu. Na samom vrhu su Vukovar, Dubrovnik i Virovitica, s do 46 posto riješenih zahtjeva.

Komentara 1

DU
Dudek
11:53 21.06.2014.

Ja osobno poznajem ljude koji su predali Dokumente za legalizaciju. Punih osam godina nitko ich nije niti pogledao. Onda o čemu priča drugarim Mrak. Mrak je pao ljudim na oči. Pljačka iz prošlosti-a nastavlja se i u budućnosti. Dok su drugovi svoje stolice zalijepili za svoju straćnjiz sa ljepilim- Dvokomponentnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije