festival

Karlovačko RockOff predstavlja finaliste Judette, Kopito i Ludwig

karlovačko rockoff
Foto: PR FOTO
1/3
20.07.2015.
u 20:47

Nastavljamo s predstavljanjem finalista Karlovačko RockOff festivala, a ovog tjedna to su Judette, Kopito i Ludwig

Nastavljamo s predstavljanjem finalista Karlovačko RockOff festivala, a ovog tjedna to su Judette, Kopito i Ludwig.

Judette 'Rio' –  bend koji predvodi Lea Radolfi, kći Davora Radolfija, na RockOff donosi nešto drugačiji rock zvuk.

Band Judette je alternativni pop rock band osnovan krajem 2011. godine. Prvi singl "Voli me" osvojio je većinu TV i radio postaja i odveo bend u nove glazbene sfere. Nakon "Voli me" izlazi nešto nježniji singl "Neki drugi gradovi", a na Karlovačko RockOff festivalu predstavit će se trećim singlom "Rio" koji priča o karnevalu i lijepom svijetu koji prizivamo u misli kad smo loše volje.

– Možda će zvučati kao klišej, ali smatram da je najvažniji motiv koji objedinjuje i sve ostale, ljubav prema glazbi te mogućnost da kroz glazbu taj svoj osjećaj možemo podijeliti s drugima. Svi iz benda se cijeli život na ovaj ili onaj način bavimo glazbom (kroz glazbenu školu, razne druge bendove, suradnje te samostalne projekte), te je ona oblikovala i još uvijek oblikuje važan dio osobnosti svakog od nas i omogućuje nam da naučimo izraziti sebe same – rekla je Lea o njihovim razlozima bavljenja glazbom.

Kopito „Kaštiga“ – jedna od perjanica „otočkog rocka“

Kopito je osnovano 2003. godine kao veseli otočki bend sa svrhom očuvanja staroviškog dijalekta kroz autorske pjesme. Njihov prvi album „Riba“ otvorio im je vrata do šire publike i donio im glazbenu nagradu Zlatna Koogla za najboljeg novog izvođača. Zahvaljujući svojoj bogatoj melodioznosti, klapskom pjevanju i brojnim elementima koji čine sliku života na otoku, Kopito dobiva i etiketu etno sastava pa se od 2007. uvrštava i na godišnje kompilacije Womexa, najvažnijeg svjetskog sajma world glazbe. Godine 2008. Kopito objavljuje drugi studijski album, „Teotar Akvarelo“, kojim pomiče granice otočkog vala. Glazbeni kritičari su album unisono hvalili i svrstali ga u jedan od deset najboljih albuma godine. Ove godine objavili su treći album pod nazivom „Vida“, a na Karlovačko RockOffu će, uz novi singl, predstaviti i novu postavu benda!

"Glazba je naš život, naš zrak i to smo mi! Glazbom se bavimo od ranog djetinjstva, svi posjedujemo glazbenu naobrazbu i kod većine nas glazba je profesija od koje živimo, bilo da je riječ o profesionalnom sviranju ili obrazovanju mladih i djece unutar glazbenih škola, akademija, bilo da je riječ o komponiranju, skladanju, multimediji...!" - jednoglasni su u Kopitu.

Ludwig „Dio svemira“ - kada dvojca glazbenika, kantautora i producenata, nakon godina pisanja pjesama za druge izvođače, odluče osnovati vlastiti bend

Ludwig je spoj stvaralaštva dvojice glazbenika, kantautora i producenata, Stjepana Markovića i Ivana Škunce koji u sebi nose višegodišnje iskustvo komponiranja, glazbene kreativnosti kao i suradnje s renomiranim hrvatskim izvođačima. Svoje autorske pjesme odlučili su podijeliti sa širom publikom pod imenom Ludwig. "Dio svemira" prvi je singl Ludwiga i to je priča o osvajanju, prepuštanju, vjerovanju i na kraju o ljubavi.

– Svatko u sebi nosi svoj dio svemira koji mogu vidjeti samo odabrani. Svojim pjesmama želimo pokloniti dio svoga svemira, nešto novo i drukčije –  rekli su o singlu.

– Glazbom se teško baviti u Hrvatskoj, tako da mislim da je osnovni motiv da se netko na našim prostorima bavi glazbom zapravo velika ljubav ili ekspresija nečije kreativnosti pa tako i kod mene. Sa šest godina kreneš u glazbenu, završiš srednju glazbenu uz opću gimnaziju kao violinist, na faksu uzmeš gitaru u ruke i kreneš pjevati, pisati svoje pjesme i eto... pruži ti se prilika da drugi čuju ono što ti radiš, voliš i živiš – smatra Stjepan Marković.

Judette, Kopito i Ludwig će se, kao i ostatak finalista projekta Karlovačko RockOff, zagrebačkoj publici predstaviti nastupom uživo u rujnu.

Nakon nastupa svih finalista, stručni žiri u sastavu Hrvoje Horvat, Ivan Dečak (Vatra), Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let3) i Srđan Sekulović Skansi, odabrat će pobjednika Karlovačko RockOffa 2015.

Lokaciju kao i vrijeme nastupa otkrit ćemo na vrijeme!

Više informacija o glazbenoj platformi Karlovačko RockOff možete saznati putem službene Facebook stranice ili na web stranici www.karlovacko.hr/karlovackorockoff/.

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste DarkvuD, Grettu i Jam Ritual

>>'Oni su mladi, talentirani i žive za glazbu...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije