Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chris Marcich

Ravnatelj HAVC-a imenovan za predsjednika EFAD-a

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.12.2023.
u 14:53

EFAD, čiji je Marcich sada predsjednik, je organizacija koja zastupa nacionalne europske filmske agencije, okuplja nacionalne filmske i audiovizualne centre iz europskih zemalja

Članovi odbora Europske agencije ravnatelja filmskih fondova i centara (EFAD) izabrali su u Bruxellesu ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Chrisa Marcicha za predsjednika udruženja na mandat od tri godine, izvijestio je u četvrtak HAVC.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju Marchich je rekao kako je velika čast, privilegija i odgovornost biti imenovan predsjednikom EFAD-a. 

"Dat ću sve od sebe da zajedno uspijemo savladati dosad neviđene izazove s kojima se nezavisni europski autori suočavaju. Nikada ne smijemo izgubiti iz vida činjenicu da Europa snagu crpi iz svoje raznolikosti", istaknuo je.

Marcich je izabran za člana Odbora EFAD-a u rujnu 2020., a mandat na tri godine obnovljen mu je na sjednici Generalne skupštine u rujnu ove godine. 

Odbor je izvršno tijelo udruženja, a čine ga visoki predstavnici nacionalnih filmskih i audiovizualnih centara. Njegovi se članovi biraju među punopravnim članicama EFAD-a, koji zastupa nacionalne europske filmske agencije, okuplja nacionalne filmske i audiovizualne centre iz europskih zemalja. 

Članstvo u EFAD-u uključuje zemlje Europske unije te Bosnu i Hercegovinu, Island, Norvešku, Republiku Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Srbiju, Švicarsku, Ukrajinu i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije