Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispraćaj olimpijaca

Hrvatska na ZOI šalje školarke Tenu (17) i Zrinku (18) te pravnicu i novinarku

storyeditor/2022-01-29/PXL_290122_91689180.jpg
30.01.2022.
u 14:00

Kad bih se plasirao među prvih 15, vratio bih se doma s nečim vrijednim, no ja bih posve zadovoljan bio jedino plasmanom među prvih osam

Na ispraćaju olimpijaca na ZOI, od njih 11 pojavilo ih se šestero - troje alpskih skijaša (Andrea Komšić, Zrinka Ljutić, Matej Vidović), troje skijaša trkača (Vedrana Malec, Tena Hadžić, Marko Skender) i daskašica Lea Jugovac.

Najiskusniji među njima su Matej, Andrea i Vedrana kojima će to biti treći nastup na Zimskim olimpijskim igrama, dok su debitanti Marko, Zrinka i Tena, a djevojke su i najmlađe naše sudionice Igara, pa te dvije srednjoškolke ističu da u Peking idu primarno po olimpijsko iskustvo.

No, tako ne razmišlja i slalomaš Matej Vidović koji nakon 28. mjesta u Sočiju i ispadanja u Pyeongchangu ne želi na ZOI samo sudjelovati.

- Kad bih se plasirao među prvih 15, vratio bih se doma s nečim vrijednim, no ja bih posve zadovoljan bio jedino plasmanom među prvih osam.

Svi ostali, jučer nazočni, imali su prilično skromnije želje.

- Moja je željav da budem negativna na koronavirus i uspješno izvedem svoje najteže trikove, što bi mi bila osobna zadovoljština - kazala je Riječanka Lea Jugovac, inače diplomirana pravnica.

Osim nje, fakultetsku diplomu ima i Vedrana Malec, inače diplomirana novinarka.

- S obzirom na to da sam se u Sočiju razboljela, strah me velikih minusa kakvi su bili 2018. Sretna sam što smo uspjeli izboriti dvije ženske kvote pa ću imati društvo, Tenu Hadžić.

Društvo u izdvojenom selu za nordijce pravit će joj i Marko Skender koji će osim natjecateljskog nastupa imati i jednako važan barjaktarski.

- S obzirom na to da sam na natjecanja navikao a da će mi ovo biti prvi put da nosim državnu zastavu, moram priznati da ću možda i veću tremu imati u toj prigodi. I zato ću se nastojati opustiti da trema bude što manja - kazao je naš stjegonoša Skender. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije