Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA IZBORNIKA

Ivica Tucak: Nije mi jasno da suci to ne vide, zbog njih moram glumiti luđaka

Dubrovnik: Susret Crne Gore i Hrvatske na Europskom prvenstvu u vaterpolu
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/8
08.01.2024.
u 22:02

- Žao mi je što nismo osvojili oba boda jer bismo imali lakši put. Žao nam je jer smo imali sve u svojim rukama. Nismo iskoristili svoje šanse. No, tek počinje ono pravo. Gorak okus, ali ne smijemo tako razmišljati.

Vaterpolisti Hrvatske poraženi su u posljednjem, trećem kolu skupine A Europskog prvenstva, bolja je u Dubrovniku nakon raspucavanja bila Crna Gora s 15-13 (2-4, 3-1, 3-4, 3-2; 4-2). Takav rezultat spustio je Hrvatsku na drugo mjesto ljestvice skupine A iza Španjolske. To znači kako u četvrtfinalu Hrvate čeka dvoboj protiv pobjednika susreta Grčke i vrlo vjerojatno Nizozemske.

- Žao mi je što nismo osvojili oba boda jer bismo imali lakši put. Žao nam je jer smo imali sve u svojim rukama. Nismo iskoristili svoje šanse. No, tek počinje ono pravo. Gorak okus, ali ne smijemo tako razmišljati. Imali smo sve u svojim rukama, mogli smo pobijediti, ali nismo. Naš cilj nije žaliti nego otići do kraja - rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

- Ne mogu vjerovati da ljudi ne vide, da dva suca sude i da reagiraju tek nakon moje intervencije, da ja moram glumiti luđaka. Da se razumijemo sami smo krivi, ali da je bilo svega danas - bilo je.

Hrvatska će igrati u petak u Zagrebu.

- Imamo četiri dana vremena da se adaptiramo. Moramo se sada pregrupirati, idemo sad u Zagreb.

Kod Hrvatske prvi strijelac je bio Jerko Marinić Kragić s četiri gola.

- Koštao nas je igrač više. Crnogorci nas nisu iznenadili. Imali smo zadnje dvije minute igrača više, ali to nismo iskoristili. Vjerujem da ćemo biti bolji - rekao je Marinić Kragić.

Lovren Fatović je dodao:

- Upali smo u nervozu od samog početka utakmice. Dobro smo krenuli, ali smo poslije imali brzoplete odluke. Bio nam je cilj da idemo na lakšeg protivnika, ali nismo to uspjeli. Nema razloga za nervozu jer smo pokazali koliko možemo. Ja sam promašio peterac za riješiti utakmicu, ali to je sastavni dio igre. Imali smo šansu u zadnjem napadu s dva igrača više.

Komentara 3

LI
lipa75
23:04 08.01.2024.

U zadnjem napadu smo imali dva igrača više i nismo uputili udarac prema golu. Sramota. Od ovih Tuckovih riječi mi se već povraća. Eto mogli smo, ali nismo. Idemo težim putem, bla, bla, bla,

VA
vapor
22:58 08.01.2024.

Ajmo Tucak, vrime je.

NE
Neško
22:21 08.01.2024.

Bilo je umjeće izgubiti ovu utakmicu. Odavno pišem da Tucak nije kadar voditi ovu reprezentaciju. U četvrtoj četvrtini određuje Fatovića za izvođenje peterca, peterca koji odlučuje utakmicu, nakon što je Fatović tokom utakmice promašio sve što se promašiti može. Debilno. Ne znam kako ni Tucaka ni Fatovića nije sram da išta komentitaju. I još se žali na suđenje. Valjda su poslije crvenog kartona, peterca poništenog gola Crnoj Gori, dva igrača više u poslednjem napadu, suci trebali da uđu u bazen da daju gol. I što je najžalosnije, ovakve nam situacije neznalica Tucak priređuje redovno. Da ima časti i obraza podnio bi ostavku. On je bruka i sramota hrvatskoga vaterpola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije