Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA SITUACIJA

Katalonci su ogorčeni zbog gola koji nije priznat: Tražit će ponavljanje utakmice, a ni tužba nije isključena

FILE PHOTO: FC Barcelona presents new board
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/3
22.04.2024.
u 16:43

"Kao klub, želimo biti sigurni što se dogodilo i zato vas obavještavam kako će Barcelona smjesta tražiti sudačku komisiju španjolskog saveza za sve postojeće snimke i audio zapise iz te situacije", rekao je Joan Laporta o situaciji u 28. minuti El Clasica

Pobjedom u nedjeljnom El Clasicu Real Madrid je Barceloni šest kola prije kraja prvenstva pobjegao na 11 bodova prednosti. U pobjedi 3:2 strijelci su za "kraljevsku momčad" bili Vinicius Junior, Lucas Vazquez i Jude Bellingham, dok su za Barcelonu mrežu pogađali Andreas Christensen i Fermin Lopez. Ovom je pobjedom Real napravio velik korak u utrci za prvaka sa svojim najvećim rivalom.

Međutim, utakmicu je obilježilo i suđenje Cesara Grade, a posebno situacija sa sredine prvoga poluvremena. Lamine Yamal je pucao i mislio da je zabio za vodstvo Barcelone 2:1, ali nije se jasno vidjelo je li Andrij Lunin uspio zaustaviti je na gol crti. Obzirom da Španjolci ne koriste tehnologiju specijaliziranu za provjeru prelaska gol crte, odgovornost je pala na VAR. Suci su odlučili da gola nema. Naljutilo je to Katalonce i njihovo vodstvo, a predsjednik Joan Laporta objavio je da će možda tražiti ponavljanje utakmice.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

"Razumijemo izazove s kojima se suci moraju nositi, upravo iz tog razloga postoje alati koji pomažu da natjecanje bude pošteno, a ne suprotno. Jučer smo vidjeli nekoliko diskutabilnih situacija, a jedna od njih je bila presudna i mogla je utjecati na konačni rezultat utakmice. Mislim na takozvani 'nevidljivi' gol Yamala", rekao je Laporta.

"Kao klub, želimo biti sigurni što se dogodilo i zato vas obavještavam kako će Barcelona smjesta tražiti sudačku komisiju španjolskog saveza za sve postojeće snimke i audio zapise iz te situacije. Ako, nakon što klub završi analizu dokumentacije, Barcelona zaključi kako je u spomenutoj situaciji napravljena pogreška, pokrenut ćemo sve prikladne korake kako bi poništili tu situaciju, a ne isključujemo i pravne postupke", kazao je predsjednik Barcelone pa zaključio:

"Ako se potvrdi da je gol bio legalan, ići ćemo korak dalje i ne otpisujemo i kako ćemo možda zatražiti ponavljanje utakmice, kao što se nedavno dogodilo u europskoj utakmici zbog pogreške VAR-a."

GALERIJA Ovako izgleda lokacija Modrićevog penthousea u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

FILE PHOTO: FC Barcelona presents new board
1/17

Komentara 2

BL
blekpanther
10:45 23.04.2024.

Razmišlja li ovaj o razmjeni sudaca Između našeg i njihovog saveza?

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
07:12 23.04.2024.

Pokrali vas jesu ali i vi ste sami sebi pucali u nogu sa Canselom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije