Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoi peking

Norvežanki za kraj karijere zlato u skijaškom trčanju, hrvatska predstavnica 52.

Peking: Hrvatski predstavnici u skijaškom trčanju nisu se plasirali u četvrtfinale sprinta slobodnim stilom
Foto: Jaki Franja/PIXSELL
1/3
20.02.2022.
u 08:30

Vedrana Malec je završila utrku s zaostatkom od 16:24 minuta za Johaug, što joj je donijelo 52. mjesto u konkurenciji 65 skijašica-trkačica.

Norvežanka Therese Johaug pobijedila je u posljednjoj utrci svoje olimpijske karijere, u masovnom startu na 30 kilometara skijaškog trčanja slobodnim stilom, ostvarivši svoje treće pojedinačno zlato na Igrama u Pekingu, dok je naša Vedrana Malec zauzela 52. mjesto.

Johaug (33)  je na dominantan način svoju olimpijsku karijeru zaključila zlatom, 16. za Norvešku na Igrama u Pekingu, što je rekord jedne zemlje na Zimskim olimpijskim igrama.

Norvežanka se na ovim Igrama pridružila elitnom krugu trostrukih olimpijskih prvaka uz još predstavnika u skijaškom trčanju, Rusa Aleksandera Bolšunova, norveške biatlonkinje Marte Roeiseland i nizozemske brze klizačice Irene Schouten, iza jedinog četverostrukog laureata iz Pekinga, Norvežanina Johannesa Boea u biatlonu.

Amerikanka Jessie Diggins osvojila je srebro s čak 1:43 minuta iza Johaug, dok je Kerttu Niskanen iz Finske uzela broncu.

Utrka je pomaknuta naprijed za tri i pol sata zbog jakog vjetra i hladnoće na planini Zhangjiakouu. 

Vedrana Malec je završila utrku s zaostatkom od 16:24 minuta za Johaug, što joj je donijelo 52. mjesto u konkurenciji 65 skijašica-trkačica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije