Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZMAJEVU GNIJEZDU

Rijeka i Dinamo bore se za milijune eura, evo što sve donosi naslov prvaka Hrvatske

Zagreb: GNK Dinamo i HNK Rijeka sastali se u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
05.05.2024.
u 15:33

U svakom slučaju bilo bi sjajno kada bi jedan od ova dva kluba ušao u skupinu Lige prvaka, bilo bi to važno za našu ligu jer bi iz fonda solidarnosti svaki naš klub dobio više od milijun eura, a većini klubova to je velik iznos u njihovu proračunu.

Riječka Rujevica, 19.30 sati, utakmica odluke, utakmica koja ima golem ulog, utakmica koja će Rijeku ili Dinamo odvesti na prag raja. U tom grotlu Rujevice, ili kako je stadion i atmosferu nazvao trener Rijeke Željko Sopić, "Zmajevu gnijezdu", sudarit će se dvije najbolje momčadi našeg nogometnog prvenstva. Osim zadovoljstva osvajanja naslova prvaka, novi državni prvak išao bi u borbu za Ligu prvaka, koja se igra u novom formatu, s više klubova, ali i većim Uefinim nagradama.

Naime, dosad se za plasman u Ligu prvaka dobivalo 15 milijuna eura, a sad je to 19 milijuna. Golem je to financijski kolač koji bi svakoj od ovih momčadi jako dobro došao. Uz to, svaka pobjeda u skupini Lige prvaka donosi 2,6 milijuna eura, za razliku od dosadašnjih 2,1 milijun. Dinamo bi u svakom slučaju lakše došao do te skupine bogataša jer ima jako dobar europski koeficijent (50,0) pa bi u svim pretkolima bio nositelj, za razliku od Rijeke, koja bi zbog svog koeficijenta (12,0) imala puno teže suparnike jer ne bi bila nositelj.

No to Riječane ne zanima u ovom trenutku, a vjerujemo ni izabranike Sergeja Jakirovića, jer njima je u mislima samo ova današnja utakmica, pa sljedeće tri, a onda se može početi zbrajati kakve su mogućnosti za zaradu od Uefinih natjecanja. U svakom slučaju bilo bi sjajno kada bi jedan od ova dva kluba ušao u skupinu Lige prvaka, bilo bi to važno za našu ligu jer bi iz fonda solidarnosti svaki naš klub dobio više od milijun eura, a većini klubova to je velik iznos u njihovu proračunu. Naravno da bi Rijeka ili Dinamo u Ligi prvaka sebi osigurali financijsku stabilnost, naime, kad je posljednji put Dinamo ušao u Ligu prvaka, zaradio je tih 15 milijuna, ali i dobio još deset od "market-poola".

No danas su reflektori samo na dečkima u bijelom i plavom, na igračima Rijeke i Dinama pred prepunom Rujevicom. Pred nama je pravi festival nogometa koji će, nadamo se, festivalski i završiti, bez nekakvih repova, bez incidenata s rezultatom koji momčadi zasluže po prikazanom na travnjaku u tih 90 minuta. Znamo da na udaru neće biti naša sudačka organizacija, jer i ovaj derbi sudit će strani suci koji su u ovoj sezoni na tih nekoliko utakmica bili izuzetno kvalitetni. Želimo uživati u pravoj viteškoj borbi, u dobroj utakmici u kojoj Rijeka mora pobijediti, a Dinamo može i remizirati jer bi tako ostao na vrhu. 

 
 
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Maks:
Maks:
17:37 05.05.2024.

Moj Dinamo!

SE
sedmica
18:12 05.05.2024.

nema problema,3-4 komada bu im uvalili. ta Rijeka je najobicnija kanta za napucavanje

PE
Pepino
19:39 05.05.2024.

Ima Dinamo da ih pregazi ko plitak potok!!!! Tako je reka tata hrvatskog nogometa!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije