Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUG MAKSIMIRA PRAZAN

Saznajemo zašto Torcida nije ušla na stadion i kako je htjela izigrati pravila Dinama

Južna tribina na Maksimiru ostala je prazna, Torcide nema zbog zabrane unošenja rekvizita
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
21.05.2022.
u 21:27

"Poslali smo im sve upute i pravila, oni su najavili da će doći s određenom koreografijom i Dinamo je to odobrio. No, prije utakmice su se pojavili s potpuno drugačijim rekvizitima, bubnjevima i svačime što nisu najavili. Klub im je ponudio da uđu na stadion bez toga, oni su to odbili i ostali vani", kazali su nam iz Dinama.

Torcida nije ušla na derbi jer im je Dinamo zabranio unošenje transparenata i još nekih navijačkih rekvizita. Torcida bi ušla na južnu tribinu da nije pokušala izigrati dogovor s Dinamom. Klub iz Maksimira ima svoja pravila o gostujućim navijačima. Uspjeli smo se domoći tog njihova papira, iz kojega izdvajamo stavke koje su prouzročile večerašnja događanja.

Isticanje zastava i/ili transparenta dozvoljeno je uz ispunjavanje sljedećih uvjeta:

- Zastava ili transparent je maksimalne dimenzije 100x200 cm;

- Na zastavi i/ili transparentu nisu dozvoljeni tekst, slike, znakovi ili druga obilježja kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti.

- Na zastavama i/ili transparentima nije dozvoljeno isticati poruke koje nisu povezane sa sportom.

- Izuzetak od spomenutog moguće je samo ako je takva zastava i/ili transparent ranije najavljen Klubu, a njezino unošenje i postavljanje odobreno od strane Kluba.  Najavu je potrebno izvršiti 48 sati prije početka utakmice. Najavu je moguće podnijeti na mail adresu sigurnost@gnkdinamo.hr .

- Ako navijači dođu na stadion Maksimir, a njihove zastava i/ili transparenti ne ispune ranije spomenute uvjete, i nisu dobili odobrenje Kluba za unošenje na Stadion, takve zastave i transparenti neće se moći unijeti na Stadion. Navijači će moći takvu zastavu odnosno transparent na vlastitu odgovornost ostaviti kod ulazne barijere.

Što se megafona tiče, kažu sljedeće:

- Upotreba megafona i/ili razglasa se prije svake utakmice mora najaviti Klubu, a ista će biti odobrena ako ranije nije dolazilo do zloupotrebe istih. Najavu je potrebno izvršiti 48 sati prije početka utakmice. Najavu je moguće podnijeti na mail adresu sigurnost@gnkdinamo.hr .

- Ako navijači dođu na stadion Maksimir, i kod sebe imaju megafon i/ili razglas koji nije odobren  isti neće moći unijeti na stadion. Navijači će moći takve megafone i/ili razglase na vlastitu odgovornost ostaviti kod ulazne barijere.

Iz Dinama su nam pak objasnili svoja pravila, kojih se Torcida nije držala, tj. pokušala je izigrati GNK Dinamo.

"Poslali smo im sve upute i pravila, oni su najavili da će doći s određenom koreografijom i Dinamo je to odobrio. No, prije utakmice su se pojavili s potpuno drugačijim rekvizitima, bubnjevima i svačime što nisu najavili. Klub im je ponudio da uđu na stadion bez toga, naravno oni koji imaju ulaznice, oni su to odbili i ostali vani", kazali su nam iz Dinama.

>> Pogledajte atmosferu ispred Maksimira uoči utakmice

Ključne riječi

Komentara 14

BE
bezvrijedanyugodinar
22:38 21.05.2022.

Kao da su prvi put na Maksimiru, znaju sve pravila, ali se prave mutavi

GE
generacija57
07:37 22.05.2022.

A što piše u pravilima za unos toliko pirotehnike da od strane Dinamovih navijača.

AP
apathylolz
22:22 21.05.2022.

Opet se prave mutavi i onda kmece poslije. Klasika od torcide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije