Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI SEZONE

Utakmica visokog rizika: Policija obavila važne informacije za navijače

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
05.05.2024.
u 16:34

"Ulazi u stadion Rujevica bit će otvoreni od 18 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta", pišu iz policije

U nedjelju se od 19.30 na Rujevici igra derbi Dinama i Rijeke koji bi mogao biti ključan u napetoj borbi za naslov prvaka Hrvatske. Dinamo prvi puta ove sezone na gostovanje kod Rijeke dolazi kao prvoplasirana momčad prvenstva. Međutim, Rijeka nakon kiksa protiv Lokomotive (3:1) zaostaje tek jedan bod. Plavi su s druge strane nanizali pobjede u osam prvenstvenih pobjeda.

Rijeka i Dinamo ove su se sezone susreli tri puta. Dinamo je slavio u oba susreta na Maksimiru, a Rijeka je kod kuće došla do neriješenog rezultata. Dinamo je time ostvario bolji međusobni omjer, što će biti važno ukoliko klubovi na kraju sezone budu bodovno poravnati. Obzirom na važnost ove utakmice, riječki stadion očekivano je rasprodan, a policija je obavila obavijesti za navijače koji dolaze na utakmicu. Priopćenje policije donosimo u cijelosti.

VIDEO Dinamo nazvao bolesnoga Georga Kocha, doznajemo što su dogovorili!

"Na stadionu Rujevica u Rijeci se u nedjelju, 5. svibnja s početkom u 19.30 sati, odigrava nogometna utakmica Hrvatske nogometne lige između HNK Rijeka i HNK Dinamo. Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama. Ulazi u stadion Rujevica bit će otvoreni od 18 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta. Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 16.30 sati , kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona. Na stadionu osigurana je prodaja bezalkoholnih pića i hrane. 

Na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere. Sva uočena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim zakonskim i podzakonskim aktima. Na dan odigravanja utakmice policija će audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice."

GALERIJA Lokomotiva srušila Rijeku! (3:1) Šotiček zabio u posljednjim minutama za potpuni poraz gostiju

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici
1/36

Komentara 1

SE
sedmica
18:09 05.05.2024.

cetiri komada bu decki uvalili ovim veslacima sa Rujevice. nema problema,ta Rijeka je za nis,kanta za napucavanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije