Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTEZ VRIJEDAN POBJEDE

VIDEO Pogledajte gol koji je izazvao nevjericu u Parizu i odveo Borussiju u finale Lige prvaka

Champions League - Semi Final - Second Leg - Paris St Germain v Borussia Dortmund
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/8
07.05.2024.
u 23:45

Zanimljivo, prvi je to Hummelsov pogodak za Borussiju Dortmund u Ligi prvaka od 13. veljače 2013. godine. Prije 4.101 dan zabio je Šahtaru

Nogometaši dortmundske Borussije izborili su finale Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici na Parku Prinčeva svladali su PSG 1:0 i s ukupnih 2:0 izborili finale elitnog nogometnog natjecanja. Bila je to briljantna taktička izvedba Edina Terzića čija je momčad, na kraju, zasluženo izborila finale. Sjajnom i discipliniranom obranom uspjeli su izdržati sve nalete PSG-a. Francuzi su sinoć pet puta gađali okvir gola, no nije to bila njihova večer. U dvije utakmice imali su ukupno 44 udarca prema protivničkim vratima, a nisu postigli pogodak. Najviše je to udaraca neke momčadi u dvije utakmice u zadnjih 20 godina u Ligi prvaka.

S druge strane, tek drugi put u povijesti ovog natjecanja, neka je momčad dvije polufinalne utakmice pobijedila rezultatom 1:0. Zadnji put to je uspjelo, pogađate, Borussiji Dortmund u sezoni 1996.-1997. A te sezone osvojili su naslov prvaka.

Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS

POGODAK HUMMELSA POGLEDAJTE OVDJE

 

Proglasili ih favoritom

A što se sinoć dogodilo na Parku Prinčeva analizirat će francuski mediji u danima ispred nas. Je li u pitanju bila činjenica da su podcijenili suparnika, budući da ih je većina unaprijed proglasila favoritom? Ili se zaista nešto dogodio u svlačionici PSG-a uoči utakmice? Na stranu špekulacije, jasna je jedna činjenica. Pasivnim pristupom većinu utakmice i krivim govorom tijela, zamjerili su se lopti. A kada se to dogodi, nema vam spasa. Tako je bilo i sinoć u utakmici u koju je dortmundska Borussija ušla s jasnim ciljem. Besprijekornim defenzivnim blokom, uz malo sreće i pogotkom u pravo vrijeme (Mats Hummels, 50. minuta), ostvarili su povijesni uspjeh za njemački klub. Zanimljivo, prvi je to Hummelsov pogodak za Borussiju Dortmund u Ligi prvaka od 13. veljače 2013. godine. Prije 4.101 dan zabio je Šahtaru. Dulje su na pogodak čekala samo još dvojica igrača u novijoj povijesti Lige prvaka, Javier Zanetti (4.333 dana) i Paolo Maldini (4.102 dana).

To će biti treći Borussijin finale Lige prvaka, nakon sezone 1996.-1997. u kojem su pobijedili Juventus (3:1) i 2012.-2013. kada ih je svladao münchenski Bayern. Ove godine čekat će boljeg iz ogleda Bayerna i madridskog Reala. U njemačkom prvenstvu Borussia trenutačno zaostaje 24 boda za prvakom Bayerom, a nakon natjecanja po skupinama, šanse za osvajanje naslova prvaka u Ligi prvaka bile su 50-1! Podsjetimo, u skupini su bili s PSG-om, Milanom i Newcastleom. Nakon ždrijeba skupina svi su ih proglasili najslabijom momčadi.

Bila je to sinoć, vrlo vjerojatno, posljednja europska utakmica Kyliana Mbappéa za PSG. Neće je pamtiti po dobrome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije