Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIJEV

Azarov: Žene nisu za krizu

ukr
AFP
19.03.2010.
u 18:39

"Situacija u zemlji je teška i u vladi smo angažirali ljude sposobne raditi 16 do 18 sati dnevno i na pravi način provesti reforme. Provođenje reformi nije posao za žene", kazao je Azarov.

Novi ukrajinski premijer Mikola Azarov ocijenio je u petak da provođenje reformi u doba krize nije posao za žene, čime je objasnio odsutnost pripadnica nježnijeg spola iz njegova kabineta.

- Situacija u zemlji je teška i u vladi smo angažirali ljude sposobne raditi 16 do 18 sati dnevno i na pravi način provesti reforme.
Provođenje reformi nije posao za žene - kazao je Azarov i dodao da, međutim, poštuje pripadnice suprotnog spola.

Čak je priznao da je dao blagosloviti ured "da izbaci zloduha", misleći na bivšu premijerku Juliju Timošenko.
Ukrajinu je teško pogodila svjetska ekonomska kriza, a bruto nacionalni dohodak je u 2009. pao 15 posto.
Tijekom predizborne kampanje aktualni predsjednik Janukovič istaknuo se seksističkim komentarima uključujući onaj u kojem je svojoj suparnici Juliji Timošenko savjetovao da "ide u kuhinju".
Ukrajinska nevladina organizacija za prava žena Femen organizirala je prosvjed ispred sjedišta vlade u Kijevu zbog odsutnosti žena iz novog kabineta.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
23:30 19.03.2010.

Dobra primjedba ukrajinskog premijera. Al ona se naravno ne odnosi na HR. Kod nas je obrnuto - kad se zalomi kriza, premijer bježi pa mu Vladu i stranku iz govana mora izvlačiti - žena.

ST
strsica
00:30 20.03.2010.

Oni su govnari kao i nasi Balkanci, sve je kod njih moguce i nemoguce.

Avatar sasanet
sasanet
11:56 21.03.2010.

kao prvo ja nemam nista protiv zneskog dijela politike ... >peace brothers.<

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije