Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE I JADRANKA KOSOR

Bivša premijerka o objavi Ustavnog suda: Zastrašujuće izjave! Pa to je potpuno protuustavno

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/3
19.04.2024.
u 14:42

Jadranka Kosor nije zadovoljna objavom Ustavnog suda, smatrajući kako suci koje bira Sabor ne mogu poništavati odluke Sabora o izboru premijera

Jadranka Kosor oglasila se na X platformi nakon što je Ustavni sud zabranio predsjedniku Zoranu Milanoviću da bude mandatar i premijer. Kritizirala je odluku i reakciju Ustavnog suda.

 "Ustavni sud ne može biti iznad volje građana. Udar. Dolovići zadovoljni", napisala je. Nedugo zatim se ponovo oglasila o istoj temi:"Zastrašujuće izjave da su u stanju poništiti i odluke Hrvatskog sabora! Pa to je potpuno protuustavno. Ne mogu suci koje bira Sabor poništavati odluke Sabora o izboru premijera!"

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik RH Zoran Milanović svojim izjavama i ponašanjem, odnosno sudjelovanjem u kampanji bez podnošenja ostavke na predsjedničku dužnost doveo u poziciju da ne može biti mandatar za  sastav buduće vlade kao ni premijer. U odluci koja je ovog petka objavljena navodi se i kako Zoran Milanović više ne može biti premijer ni ako sada podnese ostavku, smatrajući kako je ''za to imao vremena''. 

- Ustavni sud je iznad građana i predsjednika i vlade, iznad svih. Predsjednik je pravodobno upozoren, ali on nije podnio ostavku. Sada je gotovo, on više ne može biti mandatar za sastav vlade. On se svojim postupanjem doveo u tu poziciju i to stranke moraju poštivati. Po potrebi će donijeti posebnu odluku - komentirao je, navodeći kako bi Sud mogao poništiti odluku ako mandat dobije Milanović. 

>> VIDEO Šeparović: 'Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik buduće vlade'

Komentara 27

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:07 19.04.2024.

Šta je protuustavno jadranko? npr. misliš obraćanje Predsjednika svih Hrvata prije izbora u kojem poziva birače da ne daju glas HDZu? je li na to misliš jadranka? ili ti je to promaklo? kako si niska, nije ni čudo da te nitko ne voli

CR
CroViper
15:10 19.04.2024.

Od dragog Ive do ljevičarske aktivistice...

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
15:16 19.04.2024.

gospodja bi trebala sutjeti jer nije pametna. dobro kod nje je sto je kratka za razliku od milanovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije