Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

CRO Demoskop: Rad Vlade RH ne podržavaju tri četvrtine građana

kosor
Marko Lukunić/Pixsell
Autori: Jasmina Popović, Vanja Moskaljov
03.06.2011.
u 18:49

Prijava protiv Linića nije štetila SDP-u ni Čačićev slučaj HNS-u. Socijaldemokrati i dalje su vodeća stranka s podrškom 29,8 posto građana, ispred HDZ-a sa 17,8 posto.

Afera s anonimnom prijavom protiv S. Linića nije postigla svoj primarni cilj, smanjenje podrške SDP-u. Socijaldemokrati i dalje su vodeća stranka s podrškom 29,8 posto građana, ispred HDZ-a sa 17,8 posto. HNS je treća politička stranka u zemlji s izborom od 6,2%, što je malen rast prema prošlom mjesecu, ali pokazuje da pokretanje postupka protiv Čačića zbog nesreće u Mađarskoj nije utjecalo na rejting. Nijedna druga stranka samostalno ne prelazi izborni prag, rezultati su to redovitog  mjesečnog istraživanja javnog mnijenja CRO Demoskop agencije Promocija plus provedenog prva dva dana u lipnju.

Koalicija Kukuriku je s podrškom od 39,8 posto građana ispred HDZ-ove koalicije koja bilježi 19,9-postotnu podršku. U posljednjih šest mjeseci podrška Kukuriku-koaliciji pala je za 1,7 postotnih poena, a vladajućoj za 7,6. 

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u Hrvatskoj, takvim ga doživljava 43,4 posto građana, dok njih 12,3 posto najpozitivnijim smatra guvernera HNB-a Željka Rohatinskog. Premijerka Jadranka Kosor s 5,3 posto, šef SDP-a Zoran Milanović s 4,9 posto i HNS-ova Vesna Pusić s 4-postotnom podrškom zatvaraju krug pet najpozitivnijih osoba.

Zanimljiv je i podatak da čak 61,8 posto građana premijerku Kosor doživljava kao negativnu osobu, a tek 23,7 kao pozitivnu, dok je kod predsjednika Josipovića odnos "snaga" suprotan – 84,7 posto ga smatra pozitivnim, a 8,9 posto negativnim.

Bivši premijer Ivo Sanader i dalje je najnegativniji političar, prvo mjesto drži otkad je otišao s dužnosti prije gotovo dvije godine, a slijede ga bivši suradnici Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i Andrija Hebrang.

Rad Vlade podržava manje od 15 posto građana, dok ih gotovo tri četvrtine ne podržavaju njen rad. Najvišu ocjenu Vlada je dobila od HDZ-ovih birača, 3,42, dok je od birača najbližeg koalicijskog partnera HSS-a dobila mršavih 2,2, a od birača oporbenih stranaka manje od dvojke.

Zoran Milanović izbor je za premijera kod 42,8 građana, Jadranka Kosor kod 20,9, a 29,9 posto građana smatra kako su oboje loši premijerski kandidati.

Komentara 207

OB
-obrisani-
22:51 03.06.2011.

@ A.S.Puškin A da nije bila slučajno PowerPoint greška?

OB
-obrisani-
07:23 04.06.2011.

. ...samo cifra................500.000...je dovoljan razlog..podrzavati svaki izrod...cemu se cudis..?? .

OB
-obrisani-
07:37 04.06.2011.

Yebo vladu i sve njih redom !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije