Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETIO ODVJETNIKU

Marić na sudu - ako ga osude, mogao bi izgubiti licenciju

zlatko marić,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
02.02.2013.
u 10:04

Obrana tvrdi: Dokazat ćemo da je Pero Lozica podnio prijavu zbog svoje povrijeđene taštine

Suđenje Zlatku Mariću, optuženom da je lani zaprijetio odvjetniku Peri Lozici rečenicom “P.... jedna, prijavio si me murji, odrezat ću ti obje noge, slobodno me snimaj” te zbog držanja nekoliko automatskih pušaka sa streljivom, počelo je jučer u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu. Tužiteljstvo traži da sud Mariću, koji je u nazočnosti dvojice odvjetnika tek kratko poručio da nije kriv, izrekne uvjetnu osudu od godinu i osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

>> Zlatko Marić tvrdi da ilegalno oružje ne pripada njemu, nego ocu

>> Lozice i Marići s Kariba u ratu zbog ljubavnog trokuta

Gosti u vili na Karibima

Marić je Lozici, tvrdi tužiteljstvo, zaprijetio 5. srpnja 2012. na mobitel, nezadovoljan što je Lozica 4. svibnja kazneno prijavio djelatnike Sokol Marića zbog neovlaštenog snimanja i prisluškivanja u kući u kojoj je Lozica živio s Nevijom Dellale Lozica. Prema iskazu Lozice iz istrage, on i Nevia, od koje se razvodi, obiteljski su se od proljeća 2010. družili s Marićem. Bili su pozvani i u njegovu vilu na Karibima, no odnosi su zahladnjeli kad je Lozica, tvrdio je, primijetio da mu supruga razmjenjuje previše SMS-ova s Marićem.

Je li riječ o ozbiljnim prijetnjama Marića Lozici, te koji je motiv sukoba, utvrdit će se na suđenju tijekom kojeg će biti saslušani Lozica, Nevia Dellale i Lidija Tomić, znanica Marića i Lozice. Usto, pojavila su se i dvojica novih svjedoka, Ante Perčin i Marijo Križe, koji su, tvrdi obrana, bili prisutni kad je Marić razgovarao s Lozicom. U uvodnom govoru odvjetnik Ljubo Pavasović Visković ustvrdio je da ozbiljne prijetnje nije ni bilo.

– Lozičina kaznena prijava za prijetnju laž je radi povrijeđene taštine, kojom je htio ugroziti Marićevu karijeru. Naime, jasno je da bi osuđujuća presuda bila pogubna za njega jer je vlasnik zaštitarske tvrtke – kazao je Pavasović.

I Damir Uroić, drugi Marićev odvjetnik, ustvrdio je da je Lozica lažno prijavljivao Marića, kojeg suđenje dovodi u opasnost da izgubi licenciju.

– Lozica ga ocrnjuje da nezakonito dobiva poslove, da priređuje sulude zabave s neograničenom količinom droge i pića na adresi firme – nabrajao je Uroić.

Sam predao oružje

Obrana tvrdi da se optužba za nedozvoljeno držanje oružja temelji na nezakonitu dokazu jer je policija imala nalog za pretragu Marićeve kuće na broju 190, a oružje su našli u kući na broju 188, koja je vlasništvo Marićeve supruge i od koje, kažu, Marić nema ni ključ. Tužitelj je uzvratio da je Marić dragovoljno predao oružje policiji te da je poveo i svog vozača da mu pomogne pri predaji oružja. Stoga će biti saslušani i policajci koji su bili u pretrazi Marićeve kuće. Obrana traži i da sud pribavi spis tužiteljstva zbog nezakonita natječaja protiv Slobodana Ljubičića i Lidije Tomić, a koja je u istrazi svjedočila u korist Lozice, kako bi se utvrdio motiv njezina svjedočenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije