Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUNKCIONIRANJE SUSTAVA

Rusija uzvraća udarac: Zabranili izvoz više od 200 proizvoda do kraja godine

FILE PHOTO: Russian lawmakers attend a session of the lower house of parliament in Moscow
Russian State Duma/REUTERS
10.03.2022.
u 16:49

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je kako je zabranjen i izvoz određenih vrsta drvne građe i proizvoda od drva, ali nisu precizirali o kojim je proizvodima riječ.

Ruska vlada u četvrtak je objavila da je zabranila izvoz telekomunikacijske, medicinske, automobilske, poljoprivredne, električne i tehničke opreme i nekih proizvoda od drva do kraja ove godine. Popis obuhvaća više od 200 proizvoda, a uključuje i željezničke vagone, kontejnere i turbine.

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je kako je zabranjen i izvoz određenih vrsta drvne građe i proizvoda od drva, ali nisu precizirali o kojim je proizvodima riječ.

"Mjere su logičan odgovor na one uvedene Rusiji, a cilj im je osigurati nesmetano funkcioniranje ključnih sektora gospodarstva", priopćilo je ministarstvo.

VIDEO: Kotromanović: Rusija gubi imidž jake i žestoke vojske, ali Putin je takva osoba koja ne može stati

Sljedeći paket mjera mogao bi uključiti zabranu pristajanja stranih brodova u ruskim lukama i dozvolu avioprijevoznicima da registriraju zrakoplove unajmljene od stranih kompanija kao svoje vlasništvo, najavila je vlada. 

Novinska agencija Interfax citirala je izvor koji tvrdi da je u pripremi i zakon kojim bi se od 15. ožujka do 31. kolovoza zabranio izvoz žitarica u skupinu bivših sovjetskih zemalja u sastavu Euroazijske ekonomske unije (EEU) i izvoz šećera iz tog područja.

EEU, uz Rusiju, čine Armenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan.

VIDEO: U Vilniusu, glavnom gradu Litve, promijenili naziv ulice u kojoj je ruska ambasada: Sada se zove Ulica ukrajinskih heroja!

Ključne riječi

Komentara 2

PE
Pendrek57
18:45 10.03.2022.

Cujte ovaj pristrani naslov, Rusija uzvraca udarac. HaHaHa, pa ja se bum ranil. Slava 🇺🇦

NN
novo nenormalni
17:34 10.03.2022.

sad smo naje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije